SEGRE

POLÍTICA CATALANA

Alemanya demana l’informe sobre la malversació en l’1-O de Montoro

El tribunal de Schleswig-Holstein té pendent resoldre l’entrega de Puigdemont || Artadi treballa amb l’escenari d’una reunió entre Torra i Sánchez al juliol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència Territorial de Schleswig-Holstein ha sol·licitat al magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena l’informe que li va remetre l’exministre d’Hisenda Cristóbal Montoro sobre l’ús de diners públics per a l’organització del referèndum de l’1-O. La petició del tribunal germànic s’ha dut a terme a petició dels advocats de Carles Puigdemont, en el marc del procediment en el qual la justícia alemanya ha de decidir si entrega o no a les autoritats espanyoles el líder de JxCat i per quins delictes permet que se’l jutgi al Suprem. Montoro li va entregar l’esmentat informe a Llarena el 30 d’abril passat. Després de rebre’l, el mateix magistrat va dictar un acte en què assegurava que la informació subministrada pel fisc coincidia amb els indicis de malversació recollits en la seua investigació contra els líders independentistes catalans.

Per la seua part, la Sala Segona del Tribunal Suprem va arxivar ahir la denúncia del president del Parlament, Roger Torrent, contra els magistrats Pablo Llarena, Miguel Colmenero, Francisco Monterde i Alberto Jorge Barreiro pels presumptes delictes de prevaricació judicial i detenció il·legal derivats de la “sistemàtica i reiterada infracció dels principis d’objectivitat i d’imparcialitat” en la causa de l’1-O.

Rebutgen una denúncia del Parlament contra Llarena i quatre magistrats més per defecte de forma

En aquest sentit, els magistrats que van estudiar la denúncia la van rebutjar per defecte de forma, ja que Torrent hauria d’haver interposat una querella. El president del Parlament, que va dir ahir “intuir que el Suprem podia arxivar la denúncia presentada en nom del Parlament”, va subratllar que “continuem reclamant les responsabilitats que corresponguin davant de la vulneració de drets a la qual assistim”.

En un altre ordre de coses, la Policia Nacional ha remès un informe al jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona en el qual acusa l’empresa Mediacloud d’haver proporcionat, presumptament, suport a l’aplicació e-Valisa, utilitzada per aconseguir el cens de votants utilitzat en l’1-O.

L’esmentat informe va ser elaborat pels agents amb les dades obtingudes en el registre que van dur a terme en aquesta empresa el passat dia 12.

D’altra banda, la portaveu del Govern, Elsa Artadi, va explicar ahir que treballen amb l’escenari que la reunió entre el president Quim Torra i el cap de l’Executiu central, Pedro

Sánchez

, es faci “en els primers dies de juliol”. Elsa Artadi va explicar que el president Quim Torra també celebrarà una trobada durant les properes setmanes amb el secretari general de Podem, Pablo Iglesias.

tracking