SEGRE

POLÍTICA MUNICIPAL

L'alcaldia de Badalona passa al PSC al prosperar la moció de censura

Albiol va evitar pronunciar-se fins a l’últim moment || El nou alcalde, Àlex Pastor, substitueix Dolors Sabater i governarà amb tres regidors dels vint-i-set totals

Dolors Sabater.

Dolors Sabater.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El primer secretari socialista de Badalona, Àlex Pastor, va ser ahir investit alcalde la ciutat, després que prosperés la moció de censura contra l’alcaldessa sortint Dolors Sabater, de Guanyem, amb els vots a favor del PSC, Ciutadans i PP. Pastor, amb tan sols tres regidors dels vint-i-set totals, va assumir que la governabilitat “no serà fàcil”, i va prometre “diàleg” amb la resta de grups per garantir un ajuntament “transparent, eficaç i treballador” que garanteixi “la plena neutralitat institucional”.

El dubte i la tensió es van mantenir al ple del consistori fins a l’últim moment. El líder del PP i exalcalde de Badalona, Xavier García Albiol, el grup dels quals tenia la clau sobre la moció, va mantenir la incertesa sobre el seu posicionament fins al moment de la votació. Albiol fins i tot va arribar a demanar una aturada al ple per acabar de plantejar el sentit del seu vot. Després d’una intervenció de més de vint minuts sense aclarir el seu suport a la moció, l’exalcalde popular va anunciar el seu advertint el PSC que el nou alcalde serà “totalment transitori”, durant poc més de deu mesos. Albiol va justificar el seu recolzament assegurant que era l’opció “menys perjudicial” per a la ciutat i va titllar l’anterior Govern d’“un pacte de perdedors” que, segons la seua opinió, “ens ha portat a viure els anys més nefastos de la democràcia”.També va donar-hi suport l’únic regidor de Ciutadans, Juan Miguel López, que va assegurar que serà “lleial” al nou Executiu municipal. Sabater va criticar que el nou alcalde basi el seu mandat en el fet de “capitalitzar” accions de l’anterior Govern “presentant-se com els salvadors”. L’alcaldessa sortint va denunciar que Pastor hagi arribat al poder pactant amb “la cara més xenòfoba” dels populars. En aquest sentit, els socis de Sabater van acusar els socialistes de formar un Executiu “que va de gorra”, tal com va indicar el portaveu municipal d’ICV-EUiA, Àlex Mañas.

Pastor no va revelar la composició del nou consistori o de quina estructura es dotarà per assumir la gestió de la ciutat amb tan sols tres dels vint-i-set regidors. “Si ha de ser amb tres regidors serà amb tres”, va dir el nou alcalde, que va afegir que “no tenim por al treball”. Amb tot, Pastor va reconèixer que amb el temps disponible fins a les següents eleccions municipals, datades per al maig del 2019, la governabilitat serà difícil, i serà necessari tornar “als grans consensos”.

tracking