SEGRE

POLÍTICA MIGRATÒRIA

Sánchez i Macron proposen crear centres de desembarcament de migrants en terra de la UE

Un pla que es presentarà avui a la minicimera de caps d’estat i al qual dóna suport Angela Merkel || França planteja multes per als estats de la Unió Europea que neguin asil als immigrants

Pedro Sánchez i Emmanuel Macron durant la roda de premsa després de reunir-se al palau de l’Elisi.

Pedro Sánchez i Emmanuel Macron durant la roda de premsa després de reunir-se al palau de l’Elisi.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president francès, Emmanuel Macron, i el cap del Govern espanyol, Pedro Sánchez, van defensar ahir la creació de centres de desembarcament tancats per als immigrants en territori europeu des dels quals es gestioni la seua situació i es reparteixin als diversos països de la Unió Europea (UE).

Macron va exposar aquesta proposta a la conferència de premsa que va oferir amb Sánchez després de la reunió que van mantenir a l’Elisi i en què el president espanyol va fer seu també aquest plantejament, que es debatrà avui a Brussel·les a la minicimera de líders comunitaris per analitzar el problema migratori. Està previst que assisteixin a la reunió els líders d’Alemanya, França, Espanya, Itàlia, Grècia, Àustria, Bulgària, Malta, Bèlgica, Holanda, Croàcia, Eslovènia, Dinamarca, Finlàndia, Suècia i Luxemburg. Macron va assegurar que aquest plantejament compta també amb l’aval de la cancellera alemanya, Angela Merkel.

El ‘Lifeline’, un vaixell amb 230 migrants i sense port d’acollida, alerta que es queda sense proveïments

Sánchez va agrair a Macron la col·laboració de França per a l’acollida de migrants de l’‘Aquarius’

A més, el president francès es va mostrar partidari de sancionar els països europeus que rebutgin acollir la quota d’immigrants que se’ls assigni, amb referència a l’actitud d’Hongria, la República Txeca, Eslovàquia i Polònia. El president del Govern espanyol es va referir a la seua intervenció a la situació del vaixell Lifeline, que espera al mar des de fa més de dos dies amb prop de 230 migrants a bord que algun país l’autoritzi a atracar en un port segur, davant la negativa d’Itàlia i Malta. El vaixell continuava ahir al mar Mediterrani, a prop de les costes de Malta, mentre espera que algun país li permeti atracar en un port segur, amb aproximadament 230 migrants rescatats a bord i provisions fins demà dilluns. “Donem suport, per descomptat i com no pot ser de cap altra manera, a la proposta que fem conjunta de França i Espanya a Itàlia per resoldre” la situació d’aquest vaixell, va assenyalar en aquest sentit Sánchez. Així mateix, el president espanyol va agrair al seu homòleg francès la col·laboració per a l’acollida dels immigrants del vaixell Aquarius que van desembarcar al port de València.

D’altra banda, el president espanyol va assegurar que el pressupost de l’eurozona que han acordat posar en marxa França i Alemanya compta amb el recolzament “entusiasta” del Govern espanyol i va defensar fins i tot que és un pas “que ha tardat molt a fer-se”.

Ahir dissabte, Trump va reprendre el seu discurs més dur contra la immigració il·legal al rebre pares amb fills que van ser assassinats per immigrants sense papers. “No descansarem fins que la nostra frontera sigui segura i els nostres ciutadans estiguin sans i estalvis”, va subratllar.

Segons van explicar els serveis de rescat, un total de 298 persones van ser auxiliades a l’estret de Gibraltar, 342 a l’illa d’Alborán i 129 en aigües de les illes Canàries.

Els rescats es van produir des de les primeres hores de la matinada de divendres a dissabte després que es rebessin trucades que alertaven de la presència de diverses embarcacions, segons van informar fonts de Salvament Marítim.

A més a més, la Guàrdia Civil buscava ahir dos pasteres en aigües de l’Estret en les quals viatgen divuit immigrants subsaharians, deu d’ells en una embarcació i vuit en una altra impulsada a rems.

Pedro Sánchez i Emmanuel Macron durant la roda de premsa després de reunir-se al palau de l’Elisi.

Pedro Sánchez i Emmanuel Macron durant la roda de premsa després de reunir-se al palau de l’Elisi.EFE

tracking