SEGRE

CRIM MASCLISME

Un home mata la seua parella a Saragossa i s'entrega a la policia

La parella tenia una filla en comú de nou anys

Funcionaris es concentren davant l’ajuntament de Saragossa.

Funcionaris es concentren davant l’ajuntament de Saragossa.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un home de 39 anys va ser arrestat ahir a Saragossa després de confessar que havia matat la seua parella, una dona de 37 anys, tots dos de nacionalitat espanyola, en un habitatge en un domicili del barri de Las Delicias. Els agents van informar que l’arrestat es va presentar cap a les 5.45 a la Prefectura Superior de la Policia Nacional per comunicar que havia matat la seua dona.

Una dotació policial es va desplaçar fins al domicili, on van trobar el cos de la víctima. L’autòpsia al cadàver, que a simple vista no presentava signes de violència, va confirmar la mort per estrangulació. La parella tenia una filla de nou anys en comú, encara que en el moment dels fets es trobava amb l’àvia materna. Segons va informar la delegada del Govern espanyol a Aragó, Carmen Sánchez Pérez, el detingut no tenia denúncies prèvies per maltractaments. A més, la parella no es trobava en tràmits de separació.

Amb el crim de Saragossa, augmenten a disset les víctimes mortals a causa de la violència masclista

L’ajuntament de Saragossa va decretar vint-i-quatre hores de dol. Així mateix, es va convocar una concentració davant la porta de la Casa Consistorial.

Un total de disset dones han estat assassinades enguany a causa de la violència masclista, segons l’última actualització del ministeri d’Igualtat, que recull també el crim a Saragossa. L’any passat per les mateixes dates la xifra era de trenta-dos dones mortes. Del total de crims aquest any, només tres dones havien presentat denúncia contra l’agressor, encara que dos van decidir no continuar amb el procediment. Del total de les víctimes, tretze eren de nacionalitat espanyola i quatre, estrangeres. En onze dels casos, la víctima i l’agressor eren parella, mentre que en els altres sis ho havien deixat o es trobaven en procés de ruptura.

tracking