SEGRE

EUA IMMIGRACIÓ

La Cambra Baixa dels EUA tomba la llei migratòria avalada per Trump

Entre les mesures recollia la petició de fons per al mur amb Mèxic || Una jutge prohibeix la separació de les famílies d’immigrants i insta a la seua reunificació

La Cambra Baixa dels EUA ‘va tombar’ la proposta de migratòria.

La Cambra Baixa dels EUA ‘va tombar’ la proposta de migratòria.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Cambra de Representants dels Estats Units va rebutjar ahir de forma taxativa la proposta de llei migratòria impulsada pel lideratge republicà, mostrant una vegada més la divisió interna dels conservadors respecte a aquest assumpte.

Amb 121 vots a favor i 301 en contra, els republicans es van mostrar de nou incapaços de proposar un text legislatiu que convenci tant els seus coreligionaris conservadors com els demòcrates per solucionar el problema dels joves indocumentats, frenar la separació familiar i a més enfortir la seguretat a la frontera amb Mèxic.

La proposta plantejava un camí de la ciutadania per a 1,8 milions de joves sense papers

Sánchez assegura que Espanya rebrà fons per cooperar amb els països d’origen

La proposta plantejava un camí de la ciutadania per a 1,8 milions de joves sense papers, coneguts com a dreamers i concedia 25.000 milions de dòlars per a la construcció del mur amb Mèxic.

A més, el projecte també incloïa una proposta conservadora per posar fi a la separació familiar a la frontera, un dels temes més candents després que el president dels Estats Units, Donald Trump, imposés una política de “tolerància zero” a la frontera que ha provocat la separació de més de 2.500 nens dels seus pares al tocar terra nord-americà, una mesura que el president va derogar en resposta a les esmentades crítiques.

Mentrestant, una jutge federal dels Estats Units va dictaminar que els agents d’Immigració del país no poden separar les famílies d’immigrants que arriben de forma il·legal a la frontera sud del país i va instar les autoritats a treballar per aconseguir la seua reunificació, la qual cosa suposa un dur cop per a la política migratòria de “tolerància zero” de l’Administració Trump.

En aquest sentit, la jutge Dana Sabraw va resoldre la demanda presentada per la Unió Americana de Llibertats Civils (ACLU, per les seues sigles en anglès) contra la separació de menors migrants i pares a la zona fronterera amb Mèxic i dóna un termini de trenta dies per reunificar les famílies, en catorze dies en el cas dels menors de cinc anys.

El primer ministre maltès, Joseph Muscat, va anunciar haver acordat el repartiment dels refugiats entre Malta, Irlanda, Itàlia, Luxemburg, Portugal, França, Bèlgica i Holanda.

Són dos de les mesures que esmenta l’esborrany de conclusions de la cimera europea del 28 i 29 de juny, que girarà sobretot entorn de la immigració, però on a més es debatran les negociacions del Brexit, la reforma de l’eurozona o les tensions al comerç global.

La idea d’explorar les “plataformes de desembarcament” d’immigrants fora de la Unió es va filtrar a la premsa la setmana passada, i va ser formalment anunciada ahir pel president del Consell Europeu, Donald Tusk, a la seua carta d’invitació als líders de la UE.

Mentrestant, el cap del Govern, Pedro Sánchez, va anunciar que Espanya obtindrà més recursos econòmics de la Unió Europea per cooperar amb els països origen i trànsit de la immigració il·legal.

La Cambra Baixa dels EUA ‘va tombar’ la proposta de migratòria.

La Cambra Baixa dels EUA ‘va tombar’ la proposta de migratòria.EFE

tracking