SEGRE

POLíTICA

Torra abandona un acte a Washington molest pel discurs de l'ambaixador espanyol

Torra abandona un acte a Washington molest pel discurs de Morenés

Torra abandona un acte a Washington molest pel discurs de MorenésEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, va abandonar aquest dijous un acte a Washington molest pel discurs que estava fent l’ambaixador espanyol a EE .UU., l’exministre de Defensa Pedro Morenés.

L’incident ha passat aquesta nit durant la recepció oficial d’inauguració del festival cultural Smithsonian Folklife, en el que participa com a convidada Catalunya, i a la qual assistien Torra i Morenés.

Torra va ser el primer dels dos en prendre la paraula en l’esdeveniment amb un discurs en el qual va al·ludir a la crisi política catalana i als dirigents independentistes empresonats.

Tot seguit va parlar Morenés, moment en què Torra va abandonar l’acte juntament amb la delegació que l’acompanyava, molest amb el discurs de l’ambaixador espanyol.

Torra va considerar el discurs de Morenés "absolutament intolerable i ofensiu cap al país (Catalunya) i la institució", segons va publicar a Twitter la seua cap de premsa, Anna Figuera.

També va demanar la dimissió de Morenés i va instar el president del Govern, Pedro Sánchez, a respondre "si comparteix" les paraules del seu ambaixador.

"Un discurs en el qual se’ns titlla de mentiders i que falseja el que passa a Catalunya", va dir.

Fonts de l’ambaixada espanyola als Estats Units no van voler comentar l’incident, encara que van lamentar que els mitjans de comunicació no tinguessin accés a l’acte per corroborar el succeït.

tracking