SEGRE

SUCCESSOS

L’espanyola Patricia Aguilar arriba a Lima després de ser localitzada en una selva del Perú

Captada per una secta

L'espanyola Patricia Aguilar arriba a Lima després de ser localitzada en una selva del Perú

L'espanyola Patricia Aguilar arriba a Lima després de ser localitzada en una selva del PerúEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ciutadana espanyola Patricia Aguilar ha arribat avui a Lima en companyia d’una nadó, filla seua de poc més d’un mes, procedent de la selva peruana, on va ser ubicada dimecres per les autoritats del país andí durant un procediment contra el tràfic de persones.

Aguilar, buscada intensament pels seus familiars des que el 2017 fugís de la seua llar, i de qui se sospitava havia caigut a les xarxes d’una secta liderada pel peruà Félix Manrique, es troba ara a la seu de la direcció policial contra el tràfic de persones a la capital peruana, on es condueix una investigació sobre les circumstàncies i condicions de la seua vida en aquest període i sobre la seua arribada al país.

El procediment contra el tràfic es va saldar amb la detenció de Manrique i amb el trasllat Aguilar i el seu nadó, així com d’uns altres quatre de menors d’edat i unes altres dos dones que formaven part de la secta liderada pel peruà i que també era buscades per la seua famílies.

Segons va poder veure’s en imatges de la televisió peruana, Aguilar i la seua filla es troben en bon estat de salut, així com la resta dels menors que van quedar en mans de les autoritats.

Aguilar va ser ubicada a Satipo, al cor de la Vall dels Rios Apurimac, Ene i Mantaro (VRAEM), un de les zones perilloses del Perú, dominada pel narcotràfic i els romanents del grup terrorista Sendero Lluminós.

La jove espanyola va marxar de la seua casa d’Elx (Espanya) el 7 de gener de 2017, amb prou feines complerts els 18 anys.

La família d’Aguilar va començar una recerca i aviat va denunciar que havia caigut en mans de la secta liderada per Manrique, si bé la mateixa jove es va presentar en diversos mitjans de comunicació on va afirmar que es trobava al costat de Manrique per la seua pròpia voluntat.

tracking