SEGRE

SUCCESSOS

El fundador de Tesla enviarà a Tailàndia enginyers per rescatar els nens atrapats

Després d’una petició d’ajuda d’usuaris de twitter

El fundador de Tesla enviarà a Tailàndia enginyers per rescatar els nens atrapats

El fundador de Tesla enviarà a Tailàndia enginyers per rescatar els nens atrapatsEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El fundador de Tesla i SpaceX, Elon Musk, va anunciar a Twitter que enviarà un equip d’enginyers a Tailàndia per ajudar en les tasques de rescat dels menors de l’equip de futbol juvenil atrapat en una cova.

Musk va explicar que "enginyers de SpaceX i Boring Co. es dirigiran a Tailàndia per veure si poden ser útils al Govern. Probablement hi ha moltes complexitats que són difícils d’apreciar sense ser allà en persona".

Boring Co. és la companyia de Musk dedicada a construir túnels per al seu projecte de transport ultraràpid subterrani, mentre que SpaceX se centra en el sector aeroespacial.

La decisió de Musk d’enviar un grup d’enginyers es produeix dies després que un usuari de la xarxa social Twitter li demanés ajuda per treure els dotze menors tailandesos i el seu entrenador de la cova.

A aquesta sol·licitud Musk va respondre: "Suposo que el Govern tailandès té això sota control, però estaria content d’ajudar si hi ha alguna forma de fer-ho".

Un dia després, Musk va recalcar que Boring Co. "té un radar avançat de penetració del terra i és bastant bo en excavar forats".

A més, SpaceX es va posar en contacte amb un emprenedor tailandès perquè contactés a l’Executiu de Bangkok per oferir l’ajuda.

Els equips de rescat tailandesos treballen contrarellotge per intentar rescatar els dotze menors i el seu entrenador abans de l’arribada de les pluges del monsó, que poden inundar completament la cova en la qual estan atrapats.

La mort en les últimes hores d’un dels bussejadors que participava en les tasques de salvament evidencia les dificultats de l’operació.

La víctima, un antic membre dels cossos d’elit de la Marina identificat com Saman Kunan, de 38 anys, va morir en quedar-se sense oxigen mentre estava submergit i després de completar amb èxit una missió de subministrament fins la cova.

tracking