SEGRE

ÀSIA DESENLLAÇ

Els bussejadors ja han aconseguit rescatar vuit dels nens atrapats a la cova de Tailàndia

L’operatiu podria acabar demà amb el salvament dels quatre menors i el monitor que queden a dins

Membres dels serveis de rescat evacuen un dels nens en una ambulància.

Membres dels serveis de rescat evacuen un dels nens en una ambulància.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les autoritats tailandeses van aconseguir ahir treure de la cova quatre nens més, amb la qual cosa ja són vuit els petits rescatats. Després de donar així per conclosa la jornada de treball dels bussejadors, queden per poder sortir quatre nens més i el monitor. “Alguns dels treballadors necessiten descansar, mentre d’altres s’encarregaran de preparar la següent jornada”, va indicar als mitjans Narongsak Ossottanakorn, portaveu dels efectius de rescat, que va agrair l’esforç de les més de cent persones que participen en l’operatiu de salvament dels menors i el monitor.

Quatre nens van ser rescatats ahir de forma esglaonada i quatre més diumenge, i els vuit estan ingressats amb bones condicions de salut a l’hospital de Chiang Mai, segons va dir Narongsak. La missió d’ahir va discórrer “més ràpid del que s’esperava i es va completar en unes nou hores, en les quals els experts van recórrer el camí d’anada fins a la gruta on es troba el grup i van tornar amb quatre dels nens”.

Les autoritats estudien les previsions meteorològiques de cara al següent intent de rescat dels quatre escolars i el seu entrenador que encara es troben empresonats a quatre quilòmetres de profunditat dins del complex subterrani. Si continuen amb aquest ritme, les autoritats estimen que podrien completar el rescat entre avui i demà dimecres.

L’arribada dissabte d’un temporal de pluges a la regió i que s’hi estarà durant gran part de la setmana va precipitar l’inici de l’operació de rescat.

Les precipitacions són una de les principals preocupacions de les autoritats, a causa que l’aigua filtrada per la muntanya pot tornar a inundar les galeries i anul·lar el drenatge efectuat des que es van trobar amb vida els dotze escolars, d’entre 11 i 16 anys, i el seu tutor, de 26.

Narongsak va insistir a alertar del problema que suposen les pluges, però va dir que un equip de militars es troba a la muntanya amb la tasca de bloquejar l’entrada d’aigua cap als túnels subterranis. Els tretze atrapats es van internar a les galeries el dia 23 de juny després d’un entrenament de futbol quan una sobtada tempesta va començar a inundar la cavitat i els va tallar la sortida.

“Em van dir que per fi han pogut descansar”, va comentar el tutor sense precisar el nom dels pares amb qui va contactar.

Les famílies “estan preocupades per la seguretat” tant dels seus parents com dels membres dels equips de rescat davant de les dificultats que presenta la caverna, diu Suwicha.

“Les notícies són bones, continuem optimistes de veure aviat al grup al camp de futbol. Ara mateix [dins de la cova] estan disputant el partit de les seues vides”, conclou.

“Els pares dels menors que ja han estat rescatats per fi poden dormir”Els pares dels nens rescatats de moment d’una cova de Tailàndia han pogut per fi “dormir” després de l’inici de l’operació de salvament. Suwicha Jitbarn, professor de l’escola Mae Sai Prasitsart, va declarar que va poder parlar amb alguns dels familiars.

Membres dels serveis de rescat evacuen un dels nens en una ambulància.

Membres dels serveis de rescat evacuen un dels nens en una ambulància.EFE

tracking