SEGRE

POLÍTICA

Sáenz de Santamaría: a Catalunya es practica l’apartheid, indubtablement

Diu que ha patit aquesta situació en les seues pròpies "carns"

Sáenz de Santamaría: a Catalunya es practica l'apartheid, indubtablement

Sáenz de Santamaría: a Catalunya es practica l'apartheid, indubtablementEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La candidata a la Presidència del PP i exvicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, ha afirmat que a Catalunya es practica "l’apartheid, indubtablement", i diu que ha patit aquesta situació a les seues pròpies "carns".

En declaracions als periodistes a Ceuta, on avui ha participat en un acte amb els militants del PP de Ceuta, Sáenz de Santamaría ha lamentat que "els independentistes no respecten la llibertat i els drets i la manera de veure dels constitucionalistes".

"Hem estat molts els que hem patit allà l’assetjament i la manera d’apartar-te que tenen els independentistes a Catalunya i el dic obertament perquè l’he viscut, he estat allà moltíssim", ha concretat.

Ha assenyalat que va sortir del Govern amb una querella plantejada per Quim Torra "per defensar la unitat del meu país i, amb la llei a la mà, no publicar el nomenament dels consellers que eren a la presó. I aquesta és la manera que tenen de respondre".

Sáenz de Santamaría considera que "indubtablement cal defensar als constitucionalistes allà i la llibertat de la gent i hi ha moltíssims catalans que se senten espanyols, que són una immensa majoria, però aquest Govern independentista és molt sectari i no els té en compte".

En relació amb si la resposta del nou Govern serà com la del PP ha indicat que li agradaria que així fos perquè "l’apaivagament no serveix per a res, les secessions són sempre metes volants que busquen els independentistes camí de la independència".

Per aquesta raó, ha dit que si en un altre moment van poder acordar PSOE, Ciutadans i PP una línia d’actuació no entén "per què, de la nit al dia, Sánchez l’ha trencat, potser perquè estigui pagant els vots que li van portar a la Presidència del Govern sense haver guanyat les eleccions."

Sáenz de Santamaría s’ha referit a la reunió ahir a La Moncloa entre al cap de l’Executiu, Pedro Sánchez, i el president de la Generalitat, Quim Torra, per dir que Torra "va ser de turisme per la Moncloa i m’imagino que Sánchez li diria que aquí és on tu m’has portat".

tracking