SEGRE

EUA DIPLOMÀCIA

Trump creu que la Xina pot estar pressionant Corea del Nord

Donald Trump.

Donald Trump.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president dels Estats Units, Donald Trump, va considerar ahir que la Xina podria estar pressionant de forma negativa Corea del Nord per la guerra comercial desencadenada amb la imposició per part de Washington a aranzels a productes xinesos. La Xina “pot estar exercint una pressió negativa sobre l’acord a causa de la nostra postura sobre el comerç xinès. Espero que no”, va alertar el mandatari a Twitter. al seu torn, la cancellera alemanya, Angela Merkel, i el primer ministre xinès, Li Keqiang, es van esforçar per subratllar les seues coincidències en comerç exterior i en l’acord nuclear iranià i van minimitzar els recels mutus en matèria d’inversions i drets humans.

Així, tots dos mandataris van assegurar que continuaran regint-se pel marc legal de l’Organització Mundial de Comerç (OMC) i promoure la via multilateral en les disputes comercials.

Paral·lelament, el president nord-americà va assegurar que el sistema de finançament de l’OTAN, en el qual el país nord-americà és el contribuent més important, “no és just ni acceptable”, quan faltaven dos dies per a la celebració de la cimera de líders a Brussel·les, demà dimecres. Trump havia d’elegir ahir un jutge per al Tribunal Suprem, una decisió que previsiblement ampliarà l’hegemonia conservadora a la cort i que pot influir en el futur del país durant dècades i donar així un cop d’efecte. D’altra banda, un grup de legisladors ha presentat un document d’amicus curiae (amic de la cort) per donar suport a una demanda dels sindicats del sector públic als Estats Units contra les ordres executives de Trump per facilitar l’acomiadament.

tracking