SEGRE

VIOLÈNCIA SEXUAL

El militar de La Manada, en servei actiu, amb el sou però sense destí

Defensa argumenta que és un tràmit obligatori a l’espera de sentència ferma || Un altre dels condemnats, agent de la Guàrdia Civil, està en la mateixa situació

El militar Alfonso Jesús Cabezuelo, membre de La Manada, després de sortir de la presó.

El militar Alfonso Jesús Cabezuelo, membre de La Manada, després de sortir de la presó.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Defensa va aixecar dimarts la suspensió del seu càrrec a Alfonso Jesús Cabezuelo, el militar de La Manada condemnat a 9 anys de presó per abusar sexualment d’una jove en els Sanfermines del 2016. Tal com va publicar el butlletí oficial del departament encapçalat per Margarita Robles, Cabezuelo ha reingressat en el servei actiu a l’espera que la sentència sigui ferma.

D’aquesta forma, fonts de Defensa van explicar que la restitució és “simplement d’un tràmit administratiu” de caràcter obligatori perquè ha passat el termini de sis mesos preceptiu des que es va dictar la suspensió sense que hi hagi condemna ferma contra ell. No obstant, a Cabezuelo no se li assignarà destí i cobrarà el 100% del sou base, entre 800 i 900 euros al mes. Mentre ha estat suspès, percebia el 75% de la quantitat que li corresponia.

Igual que Cabezuelo, l’agent de la Guàrdia Civil Antonio Manuel Guerrero, també condemnat com a membre de La Manada, s’ha incorporat al servei actiu, malgrat no tenir destí. Fonts de la Guàrdia Civil van explicar que, quan la sentència sigui ferma, se li podrà imposar una sanció administrativa per falta molt greu que el podria apartar del cos per un màxim de 6 anys.

D’altra banda, més de 750 jutges espanyols han presentat una queixa davant del Consell Consultiu de Jutges Europeus per advertir-los de la “gravíssima amenaça” contra la independència judicial pel “linxament públic” a què ha estat sotmès el tribunal que va condemnar La Manada només per abusos i no per agressió sexual, “amb la complicitat i l’alè de polítics”. Els jutges denuncien, en aquest sentit, la “pressió social” contra l’Audiència de Navarra i la inacció del Consell General del Poder Judicial.

“Estem completament desprotegits davant de les interferències de l’Executiu i del Poder Legislatiu en la funció judicial”, subratllen, alhora que sol·liciten al Consell que “declari l’existència d’un atac contra la independència i contra la legitimitat del Poder Judicial” i obligui l’Estat a “complir les normes del Consell d’Europa” sobre aquesta qüestió.

tracking