SEGRE

POLÍTICA MEMÒRIES

Felipe González mostra el seu arxiu personal a la xarxa

Felipe González.

Felipe González.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresident del Govern Felipe González va fer públic ahir el seu arxiu personal de manuscrits, documents i fotografies de tota la seua trajectòria, a través d’un gestor documental web creat pel patronat de la Fundació que porta el seu nom, amb col·laboració de la Fundació Telefónica, dins del projecte que han batejat Memòria Cívica.

“Aquest projecte honra el llegat d’una època i d’una generació”, va resumir la filla de l’expresident i secretària del patronat, María González, principal impulsora d’aquesta iniciativa, que es va encarregar de presentar l’arxiu, al costat de la directora de la Fundació, Rocío Martínez-Sampere; l’exministre i vicepresident de la Fundació, José María Maravall, i el president de Fundació Telefónica, José María Sanz Magallón.

Són més de 3.000 documents entre textos manuscrits i fotografies històriques

Qui no va prendre la paraula ha estat el mateix Felipe González, a excepció d’unes breus declaracions que va efectuar a preguntes dels mitjans de comunicació que esperaven la seua arribada, que va fer caminant amb un bastó.

“Avui només vull dir que el que estem fent és contracultural. És la moda d’esborrar els tuits, i jo estic contraculturalment publicant el que era semblant als tuits”, va afirmar.

Són gairebé 3.000 documents, dels quals, gairebé dos centenars són textos i quaderns manuscrits i moltes imatges històriques, com la famosa “foto de la truita” del 1974, en la qual uns joves dirigents del PSOE en menjaven –en realitat, taronges– en una pineda, o la de la seua elecció com a cap de l’Executiu el 1982, moltes amb mandataris internacionals com Willy Brandt, François Mitterrand o Fidel Castro.

tracking