SEGRE

CRISI MIGRACIÓ

Sánchez promet complir la sentència del Suprem sobre les peticions d'asil

Traslladen a França 78 migrants de l’‘Aquarius’

Migrants de l’‘Aquarius’, ahir, rumb a França.

Migrants de l’‘Aquarius’, ahir, rumb a França.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern central, Pedro Sánchez, es va comprometre ahir a complir la sentència del Tribunal Suprem per no tramitar la quota d’asils que li va assignar la Unió Europea. En aquest sentit, l’Executiu anterior, liderat per Mariano Rajoy, només va tramitar el 12,85% de les 19.449 peticions a les quals es va comprometre. Així, Sánchez va subratllar que “complirem els incompliments de l’administració anterior”.

No obstant, el ministre d’Exteriors, Josep Borrell, va criticar que, mentre l’Executiu de Sánchez haurà de complir la seua quota, altres països comunitaris “campin al seu aire” en aquesta qüestió. Arran d’això, els ministres de l’Interior alemany, austríac i italià es van reunir dimecres a la nit a la ciutat austríaca d’Innsbrück per rubricar un acord pel qual es comprometen a cooperar intensament per “reduir en la mesura possible a zero” l’entrada de migrants il·legals a la UE.

Després d’aquest pacte previ, els tres ministres es van afegir a la reunió informal que la resta dels seus col·legues comunitaris estan fent a la mateixa Innsbrück. En aquesta cimera, van acordar un pla per reforçar el control de les fronteres exteriors dels Vint-i-vuit, ampliant el mandat de l’agència Frontex. Tanmateix, no es van posar d’acord en com reformar el sistema d’asil de la UE.

D’altra banda, Matteo Salvini, ministre de l’Interior transalpí, va impedir que les 67 persones rescatades al Mediterrani i que van arribar ahir al port sicilià de Trapani desembarquessin de la patrullera de la Guàrdia Costanera italiana a què van ser transferits des del vaixell privat que els va auxiliar.

També ahir van abandonar Espanya 78 persones que van arribar a bord de l’Aquarius per ser acollits a França.

tracking