SEGRE

PANORAMA

Societat Civil Catalana crida a defensar la democràcia davant la "tirania"

En les jornades "La democràcia constitucional al segle XXI"

Societat Civil Catalana crida a defensar la democràcia davant la

Societat Civil Catalana crida a defensar la democràcia davant la "tirania"EFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Societat Civil Catalana ha fet avui una crida per a la defensa de la democràcia davant la "demagògia" independentista que estén "cap a la tirania", durant la inauguració de les jornades que organitza l’entitat i que diumenge clausurarà el ministre d’Exteriors, Josep Borrell.

En l’arrencada d’aquestes jornades, que entre avui i diumenge acolliran debats, conferències i taules rodones a Barcelona sota el títol "La democràcia constitucional al segle XXI", el president de SCC, José Rosiñol, ha explicat que l’objectiu és que "es parli de democràcia, llibertat i societats exclusives i no excloents".

A més, segons un comunicat, Rosiñol ha opinat que a Catalunya, "darrere de la demagògia, hi ha una tendència cap a la tirania", en al·lusió als representants de l’independentisme, i ha lamentat que en l’actual context es viu "una gran crisi de legitimitat de la democràcia".

Però el president de Societat Civil ha advertit que aquesta situació no només es viu a Catalunya, sinó a tot Europa, pel que "és una oportunitat per començar a establir les bases d’una democràcia" dotada d’uns marcs de "convivència i concòrdia" i en la qual sigui el poble qui s’encarregui d’empènyer a la classe política a la "defensa del sistema democràtic".

Per la seua part, la vicepresidenta de l’entitat i responsable de l’àrea internacional, Miriam Tey, ha assegurat que les jornades busquen "obrir les portes i finestres" de Barcelona i portar oxigen a aquesta ciutat, "dominada des de fa massa temps -al seu judici - per una espècie de clausura identitària i narcisista que tot ho envaeix".

Les jornades, que arrenquen avui, seran clausurades diumenge pel ministre d’Afers Exteriors i expresident del Parlament Europeu, el català Josep Borrell; altres ponents seran l’exministre d’Exteriors, Josep Piqué; l’exdelegat del Govern en Catalunya Enric Millo; o l’exdiputat en el Parlament i exvocal del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) Alfons López Tena, que va ser candidat de Solidaritat (SI) a la Generalitat.

Entre altres noms, també figuren la diputada de Cs Susana Beltrán; l’exsenador del PSC Carles Martí; l’exdiputada socialista Anna Balletbó; l’historiador Joaquim Coll; l’exdiputada del PP Montserrat Nebrera; l’exdiputat de Ciudadanos Jordi Cañas; o la catedràtica Teresa Freixes, que conversarà amb Facundo Guardado, exlíder guerriller i excandidat del FMLN al Salvador.

tracking