SEGRE

CRISI MIGRACIÓ

Borrell, preocupat per la "desviació" de migrants a Espanya

El ministre Borrell, ahir.

El ministre Borrell, ahir.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d’Exteriors, el lleidatà Josep Borrell, va alertar ahir a Brussel·les que la “desviació del flux de migrants” cap al Mediterrani Occidental pot provocar “problemes” a Espanya. En aquest sentit, va explicar que Itàlia “està molt contenta” per la reducció del nombre de persones que arriben fins a les seues costes.

No obstant, va denunciar que aquest fet no significa que hagin deixat d’arribar migrants al Vell Continent, sinó que “han canviat de ruta com, d’altra banda, era de témer”. En aquest sentit, una pastera amb 41 persones a bord va ser localitzada ahir ben entrada la matinada en aigües d’Alborán després d’una intensa recerca. Salvament Marítim va traslladar els migrants al port granadí de Motril. A més, 52 persones més, entre les quals 13 dones, una de les quals embarassada, i 2 nens, van ser localitzades en dos pasteres mentre intentaven creuar l’Estret.

D’altra banda, les autoritats de Mauritània van interceptar una altra embarcació que es dirigia cap a les Canàries amb un nombre indeterminat de migrants. Tot això, el mateix dia en què agents de la Guàrdia Civil desarticulaven a la localitat d’El Ejido (Almeria) una banda criminal dedicada a traficar amb migrants procedents del Marroc. D’altra banda, centenars de migrants es van manifestar als carrers de Ceuta per exigir que es desbloquegi el seu trasllat a la península al cap de nou mesos retinguts a la ciutat autònoma.

En un altre ordre de coses, 8 persones, 6 de les quals menors, van morir ahir al nord-oest de Líbia, amuntegades dins d’un tràiler. També ahir, el Govern italià va autoritzar el desembarcament de 450 migrants a Sicília, dels quals Espanya n’acollirà 50.

tracking