SEGRE

CATALUNYA

Puigdemont participarà a l’assemblea del PDeCAT delegant el seu vot

Continua a Alemanya pendent de si s’executa la seua extradició a Espanya

Puigdemont participarà a l'assemblea del PDeCAT delegant el seu vot

Puigdemont participarà a l'assemblea del PDeCAT delegant el seu votEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresident català Carles Puigdemont participarà en l’assemblea ordinària del PDeCAT que en comença divendres 20 a través del portaveu del grup parlamentari de JxCat, Albert Batet, al que ha delegat el seu vot, ja que continua a Alemanya pendent de si s’executa la seua extradició a Espanya.

A través de Twitter, Batet ha exhibit una autorització amb la firma de Puigdemont per la qual li delega el seu vot per a l’assemblea del PDeCAT. El portaveu de JxCAT mostra una altra imatge homòloga, en aquest cas amb la firma de Josep Maria Matamala, que acompanya l’expresident català des de la seua fugida d’Espanya.

Divendres a la tarda engegarà la primera assemblea ordinària del Partit Demòcrata dos anys després del seu naixement prenent el relleu de CDC, període en què no s’ha presentat en eleccions amb les seues sigles, a les quals també va renunciar el passat 21-D per facilitar el projecte de JxCat de Carles Puigdemont.

Tant l’expresident de la Generalitat, que és militant del PDeCAT, com el seu successor Quim Torra, que no ho és però previsiblement donarà un discurs durant l’assemblea, han llançat aquesta mateixa setmana la Crida Nacional per la República, que ja suma 27.000 adhesions per constituir un moviment polític sobiranista a la tardor de caràcter unitari que supera el PDeCAT.

Els sectors del PDeCAT crítics amb la direcció de Marta Pascal reclamen que en el congrés, que engegarà divendres i acabarà diumenge, el partit decideixi de forma clara l’adhesió a la Crida i que s’alineï amb JxCat, una cosa que també han demanat per carta els exconsellers presos Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn, a més de l’exconseller en Bélgica Lluís Puig.

Tots ells coincideixen que s’hauria de crear una comissió amb representants de fora i dins del partit per treballar per a la construcció d’aquest moviment més ampli que lidera Puigdemont a partir de l’experiència de JxCat.

La direcció liderada per Marta Pascal també aposta per sumar amb JxCat, encara que sense necessitat de liquidar el PDeCAT, i així l’exposa en la proposta de ponències que es debatran al conclave, encara que sense concretar com es duria a terme.

L’assemblea també ha de servir per redefinir l’estructura directiva del Partit Demòcrata, amb la proposta sobre la taula d’ampliar la direcció i crear una presidència i unes vicepresidències, per a les que encara no s’ha postulat ningú públicament.

tracking