SEGRE

SUCCESSIÓ PP

Santamaría i Casado mantenen la guerra amb una reunió sense acord

Els dos candidats a succeir Rajoy exploren, sense èxit, la confecció d’una llista unitària || Tots dos s’atribueixen la victòria al Congrés, amb un suport del 60%

Pablo Casado i Soraya Sáenz de Santamaría, amb la presidenta del Congrés, Ana Pastor, al centre.

Pablo Casado i Soraya Sáenz de Santamaría, amb la presidenta del Congrés, Ana Pastor, al centre.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els dos candidats a succeir Mariano Rajoy a la presidència del Partit Popular, Soraya Sáenz de Santamaría i Pablo Casado, es van reunir ahir a la seu de la formació per explorar la possibilitat de confeccionar una llista unitària de cara al congrés extraordinari d’aquest cap de setmana. No obstant, tot i que la trobada va ser “cordial”, no van arribar a cap acord. Fonts de l’entorn de l’exvicesecretari de Comunicació dels populars van explicar que el diputat avilès va dir a l’exnúmero 2 de Rajoy a la Moncloa el mateix que ha estat dient en públic, que vol arribar amb la seua candidatura “fins al final”.

D’altra banda, els equips dels dos candidats es van atribuir ahir la victòria al conclave. Així, mentre que els suports de l’exvicepresidenta de l’Executiu central calculen que el 60% dels compromissaris la recolzaran, els de Casado xifren que el 65% dels vots de la segona volta seran per al seu cap de cartell. En aquest sentit, els compromissaris de la província de Toledo, feu de l’exsecretària general dels populars, María Dolores de Cospedal, van fer ahir públic el suport a Casado. També la majoria dels compromissaris riojans estaran del seu costat, segons va explicar el president del PP en aquesta regió, José Ignacio Ceniceros.

En un altre ordre de coses, Sáenz de Santamaría va treure ferro al fet que l’expresident del Govern central José Luis Rodríguez Zapatero mostrés dilluns simpatia per la que va ser escudera de Rajoy al Gabinet central. “Zapatero no és compromissari del Partit Popular”, va subratllar.

Per la seua part, Cospedal va admetre ahir haver-se reunit amb Rajoy, tal com va avançar El Mundo. Tanmateix, la líder dels populars a Castella-la Manxa va desmentir que l’encara president de la formació li demanés treballar per una llista d’integració amb Saénz de Santamaría.

Així les coses, el portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, va exigir als candidats que estiguin “a l’altura” perquè els populars surtin “més units” de la cimera, en la mateixa línia que el president de l’Executiu, el socialista Pedro Sánchez.

tracking