SEGRE

SALUT

El consum de llet crua comporta riscos sanitaris elevats, segons l'OCU

Pot contenir bacteris patògens i el seu consum pot ocasionar problemes greus

El consum de llet crua comporta riscos sanitaris elevats, segons l'OCU

El consum de llet crua comporta riscos sanitaris elevats, segons l'OCUEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) assegura que el consum de llet crua comporta elevats riscos per a la salut, segons ha apuntat en un comunicat després de l’aprovació a Catalunya del decret 163/201, de 17 de juliol, que permet la seua comercialització.

D’acord a l’OCU, la llet crua -sense tractament tèrmic- pot contenir bacteris patògens i el seu consum pot ocasionar problemes greus, especialment en nens, embarassades i persones grans, entre ells casos de meningitis bacteriana.

Amb referència a la indicació de bullir la llet per evitar riscos que es recull al decret català, l’OCU creu que "la seguretat en el consum no hauria de recaure en els consumidors" i que les autoritats són les responsables de garantir la seguretat alimentària per sobre de qualsevol altre factor.

En aquest sentit, OCU ha defensat que la comercialització per petits productors, de proximitat i allunyats de les grans cadenes de comercialització, no pot mai ser aliena a la seguretat alimentària.

Actualment, el Govern estudia regular mitjançant un reial decret els requisits per a la comercialització de llet crua, tenint en compte els últims dictàmens científics.

Des del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social han recordat, a més, que la venda de llet crua està permesa a la Unió Europea en els termes que estableix el Reglament CE 853/2004.

tracking