SEGRE

SUCCESSOS VIOLÈNCIA

Deu persones ferides en un atac amb ganivet a Alemanya

L’atacant, alemany d’origen iranià, va ser detingut per la policia || Les autoritats no descarten que sigui un atemptat terrorista

Efectius de cossos de seguretat treballen a la zona on va tenir lloc l’atac.

Efectius de cossos de seguretat treballen a la zona on va tenir lloc l’atac.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un jove va atacar ahir divendres amb un objecte punxant els passatgers d’un autobús a la ciutat de Lübeck, ubicada a 58 quilòmetres d’Hamburg (Alemanya), i va deixar un saldo de deu ferits, segons el balanç ofert pel ministre de l’Interior de l’estat de

Schleswig

El jove va entrar en un autobús i va començar a apunyalar els passatgers de forma indiscriminada

-Holstein, Hans-Joachim Grote. Segons va informar la policia alemanya, tres persones van patir ferides de consideració.

D’acord amb el diari local Lübecker Nachrichten, l’agressor és un home de nacionalitat alemanya de 34 anys tot i que originari de l’Iran i que vivia des de feia anys a Lübeck. Segons aquest mitjà, Grote no creu que es tracti d’un acte terrorista de caràcter islamista. “No es pot descartar res, tampoc una motivació terrorista”, havia declarat prèviament a l’agència DPA la portaveu de la Fiscalia de Lübeck, Ulla Hingst.

Testimonis del fet citats pel diari Lübecker Nachrichten van assenyalar que l’autobús, que es dirigia a la localitat balneària de Travemünde, anava ple de passatgers quan un d’ells sobtadament va tirar la motxilla a terra, de la qual sortia fum, en va treure un objecte punxant com un burí i va començar a atacar els presents.

El conductor, que va rebre un cop de l’agressor, va frenar immediatament el vehicle i va obrir les portes perquè la gent pogués fugir. L’atacant va ser reduït i retingut pels mateixos passatgers de l’autobús fins que la policia va arribar al lloc dels fets per detenir-lo. El cos de seguretat va confirmar a través de Twitter que un total de deu persones van resultar ferides, de les quals algunes estarien greus. La policia també va explicar a la mateixa xarxa social que la motxilla que portava l’atacant fumejava, de manera que, com a mesura preventiva, un equip d’artificiers la va analitzar i no hi va trobar explosius, però sí un catalitzador del foc.

tracking