SEGRE

PANORAMA

Bonvehí assumeix el timó d'un PDeCAT a punt

La nova direcció, dissenyada pel líder de JxCAT, compta amb una Executiva amb persones pròximes a Pascal, encara que aconsegueix només el 65% dels suports || Míriam Nogueras serà la vicepresidenta

David Bonvehí guanya en l'Assemblea del PDeCAT amb el 65% dels vots

David Bonvehí guanya en l'Assemblea del PDeCAT amb el 65% dels votsTWITTER PDECAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

David Bonvehí, fins ara coordinador organitzatiu del PDeCAT i home de confiança de Carles Puigdemont, va assumir ahir la presidència del partit, malgrat aconseguir un considerable vot de càstig (només va obtenir el 65,2 per cent dels vots), i alhora va fer una crida a la militància a sumar-se a la Crida Nacional per la República.

La primera assemblea nacional del PDeCAT, celebrada des de divendres al Palau de Congressos de Catalunya, a Barcelona, es va clausurar ahir amb l’elecció d’una nova direcció, presidida per Bonvehí, amb la diputada al Congrés Míriam Nogueras com a vicepresidenta, amb nombrosos noms propers a Marta Pascal i un pes específic del sector crític inferior al que es preveia dissabte.

A última hora va sortir una candidatura alternativa a Bonvehí, que va obtenir el 29 per cent dels vots

Si aquest dissabte, després de la renúncia de Pascal a repetir com a coordinadora general, l’estat d’ànim entre els crítics era d’eufòria, ahir predominaven les cares llargues. Segons van informar fonts demòcrates, Bonvehí no se sentia “còmode” amb els primers esborranys de direcció, per por de quedar tenallat pels crítics –agrupats principalment en el corrent intern Moment Zero–, per la qual cosa va sol·licitar –i va obtenir– el plàcet de Puigdemont per confeccionar una llista més a la seua mesura.

Al darrere dels candidats a la presidència i a la vicepresidència, la llista l’encapçalaven tres estrets col·laboradors de Marta Pascal en la direcció executiva sortint: Ferran Bel, Montserrat Candini i Maria Senserrich. Els crítics –incloent els diferents sectors i corrents interns– comptabilitzen dotze noms dels trenta, entre els quals el de la vicepresidenta Nogueras, amb l’absència obligada de Miquel Buch i Damià Calvet per ser consellers.

Fonts dels crítics van lamentar que el disseny final de la cúpula del partit hagi quedat “fluix”. Les tensions dels últims dies dins del PDeCAT, que van culminar amb la renúncia de Pascal –com volia Puigdemont– i amb la maniobra de Bonvehí i els membres de la direcció sortint per reduir el pes dels crítics, van acabar reflectint-se en la clausura.

D’entrada, a la candidatura oficialista li va sortir una llista alternativa liderada per David Torrents, cap del partit a Badalona, i integrada per quadres d’escàs pes, descontents amb els “pactes de despatx” de les últimes hores i amb el sistema de llistes tancades i bloquejades a la direcció.

Sorprenentment, aquesta llista presentada d’improvís i aparentment sense el suport de cap de les grans famílies del partit va obtenir prop del 29 per cent dels vots. “Hi ha coses que no hem fet bé”, va admetre un autocrític Bonvehí en el seu primer discurs com a president del PDeCAT.

tracking