SEGRE

PARTITS POLÍTICA

Feijóo: "L'elecció de Casado no suposa un gir a la dreta"

Diu Feijóo, i si les primàries haguessin estat el 2020 s’hi hauria presentat || El PSOE creu que al PP hi ha hagut una regressió

José Luis Ábalos en la seua intervenció en un acte a Burjassot.

José Luis Ábalos en la seua intervenció en un acte a Burjassot.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El titular de la Xunta i cap dels populars gallecs, Alberto Núñez Feijóo, va defensar ahir que l’elecció de Pablo Casado com a nou president del Partit Popular no suposa un “gir” ideològic cap a la dreta, sinó que es tracta d’una aposta per “la renovació” personificada en un líder que “té trenta-set anys” i ha estat escollit pels compromissaris “perquè duri”.

“El titular fàcil pot ser el retorn a la dreta, però la realitat és que el relleu que ha realitzat el partit és impecable. Jo, personalment, no he girat cap a cap costat. Som on érem”, va afirmar Feijóo en una entrevista publicada a La Voz de Galicia.

Per a Cs, l’elecció de Pablo Casado és una operació per “blanquejar el partit més corrupte”

Així, el líder del Partit Popular de Galícia va reconèixer que si el procés de successió s’hagués donat l’any 2020 “probablement” hauria fet el pas per presidir el partit a nivell nacional. “Però això ha passat quan ha passat, i un no elegeix els fets, els fets condicionen el que un ha de fer”, va postil·lar.

Per la seua part, el secretari d’Organització del PSOE i ministre de Foment, José Luis Ábalos, va considerar ahir que, després del congrés del Partit Popular que va elegir dissabte Pablo Casado com a nou president estatal, “més que una regeneració sembla que hi ha hagut una regressió” en aquesta formació política.

En un acte del PSOE celebrat a Burjassot (València), Ábalos va assegurar que desconeix si el que han fet en aquest congrés “els va bé a ells” i va afirmar que “quan un partit està feble es refugia en les essències, i quan està fort va llançant missatges més inclusius”.

En aquest sentit, va assegurar que aquest “retorn a les essències” del PP els ho posa “més fàcil” als socialistes que, segons va destacar, no tenen “un projecte d’essències, sinó un projecte inclusiu, de majories, que no pretén imposar”.

Des de Ciutadans, Toni Cantó va assegurar que l’elecció de Casado suposa que “no hi ha cap canvi ja que es tracta d’una operació per blanquejar el partit més corrupte d’Espanya en una espècie de fugida cap endavant”.

tracking