SEGRE

JUSTÍCIA

Vic denunciarà per delicte d'odi al conductor que va arrossegar les creus grogues

Un veí de la població que pel que sembla pateix algun trastorn mental

Vic denunciarà per delicte d'odi al conductor que va arrossegar les creus grogues

Vic denunciarà per delicte d'odi al conductor que va arrossegar les creus groguesEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Vic denunciarà per un delicte d’incitació a l’odi al conductor que ahir va arrossegar diverses fileres de creus grogues, un veí de la població que pel que sembla pateix algun trastorn mental i que la Policia Local ha citat a declarar, assistit d’advocat.

Segons han informat fonts municipals, la policia municipal ha obert diligències contra el conductor pels delictes de conducció temerària i de danys, encara que l’ajuntament ha anunciat ja que quan la causa arribi al jutjat ho denunciarà també per incitació l’odi i la discriminació.

L’home va arrossegar amb el seu cotxe diverses fileres de creus grogues que s’havien plantat a la plaça Major de Vic dissabte a la tarda, en el marc d’un acte de suport als polítics independentistes.

Gràcies a la col·laboració ciutadana i a les imatges del cotxe envestint les creus, que es van convertir en virals, els agents han pogut identificar el propietari del vehicle i presumpte autor dels fets, un veí de Vic de 52 anys que, pel que sembla, pateixen algun tipus de trastorn mental.

D’acord amb les primeres investigacions, el conductor va actuar sol, de forma espontània, sense que el seu atac a les creus plantades formi part de cap pla organitzat.

El conductor ha estat citat a declarar aquest matí a la comissaria de la Policia Local de Vic, assistit per un advocat, i està previst que l’atestat es remeti al jutjat una vegada els agents concloguin les seues diligències d’investigació.

A través del seu compte de Twitter, l’alcaldessa, Anna Erra, ha donat les gràcies als veïns que han facilitat informació per identificar el conductor i ha anunciat que l’ajuntament continuarà reclamant la seua "coaccionada llibertat d’expressió".

tracking