SEGRE

CATALUNYA

El Constitucional admet a tràmit els recursos contra la presó de Romeva, Forcadell i Bassa

Com ja fes fa uns mesos amb els recursos de l’exvicepresident Oriol Junqueras i l’excandidat a la Presidència de la Generalitat Jordi Sànchez

El Constitucional admet a tràmit els recursos contra la presó de Romeva, Forcadell i Bassa

El Constitucional admet a tràmit els recursos contra la presó de Romeva, Forcadell i BassaEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Constitucional ha admès a tràmit els recursos d’empara dels exconsellers Raül Romeva i Dolors Bassa i de l’expresidenta del Parlament Carmen Forcadell contra la presó preventiva.

Com ja fes fa uns mesos amb els recursos de l’exvicepresident Oriol Junqueras i l’excandidat a la Presidència de la Generalitat Jordi Sànchez, el ple del tribunal de garanties ha decidit per unanimitat admetre a tràmit els recursos dels tres polítics, a presó des del mes de març passat.

A més, en el cas de Forcadell, el TC ha acordat obrir una peça separada per estudiar la possible suspensió de la presó preventiva com també va fer amb Junqueras i Sànchez.

En sengles providències, el TC considera que en els recursos dels exconsellers i de l’expresidenta del Parlament es presenta "una especial transcendència constitucional perquè planteja un problema o afecta una faceta d’un dret fonamental sobre el qual no hi ha doctrina d’aquest tribunal".

Els tres, processats per rebel·lió, van recórrer al TC la interlocutòria de la Sala d’Apel·lacions del Tribunal Suprem que va confirmar la presó preventiva incondicional acordada pel jutge d’instrucció, Pablo Llarena.

Ho van fer en considerar que la resolució vulnerava una bateria de drets, entre altres, el dret a la llibertat ideològica, a la legalitat penal, a la presumpció d’innocència, al jutge ordinari predeterminat per la llei i al jutge imparcial per impossibilitat de recusació als magistrats del Constitucional.

tracking