SEGRE

POLÍTICA CATALUNYA

Tardà defensa la desobediència si no s'arriba a un referèndum pactat

Assegura ara que el Parlament hauria de reclamar al Congrés una votació acordada || Coincideix amb Jordi Sànchez i considera que és “l’única sortida possible”

El dirigent d’ERC Joan Tardà, en una imatge d’arxiu.

El dirigent d’ERC Joan Tardà, en una imatge d’arxiu.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El diputat d’ERC al Congrés Joan Tardà va defensar ahir l’opció de la “desobediència” en el cas que no s’atengui la demanda de la celebració d’un referèndum acordat. El dirigent republicà va avalar aquesta opció en diversos missatges difosos a través del seu compte de Twitter i en els quals es mostra “molt d’acord” amb l’expresident de l’ANC Jordi Sànchez, que en una entrevista amb el diari Ara publicada ahir reivindicava “orientar l’acció política a fer possible un referèndum efectiu” com a “única sortida”.

En un d’aquests apunts al seu compte de Twitter, Tardà es mostrava “convençut que ara més que mai el Parlament hauria de tornar a reclamar al Congrés dels Diputats la demanda de celebració d’un referèndum acordat que satisfaci totes les parts”.

“Si no negociessin, si responguessin com el 2014, negant el diàleg, de nou desobediència”, va sentenciar Tardà, per al qual els catalans tenen “tot el dret a decidir si volem més o menys autonomia o independència”. Tardà recorda que l’any 2014 Marta Rovira, Jordi Turull i Joan Herrera van reclamar al Congrés la competència per poder convocar un referèndum i que “la negativa de Partit Popular i PSOE a dialogar què i com ens va obligar a desobeir i a autodeterminar-nos l’1 d’octubre passat. Però la feina no l’hem acabat (ni de lluny)”, va concloure el dirigent. Malgrat tot, el dirigent d’ERC va ressaltar que “mai” hi havia hagut tants independentistes ni s’havia arribat “tan lluny”, i va reivindicar que “l’única solució és donar la veu a tots els catalans a través d’un referèndum acordat”.

Els missatges a Twitter de Joan Tardà es van convertir ràpidament en un dels temes més comentats a les xarxes socials, especialment en els cercles independentistes.

Per la seua part, el president del Partit Popular, Pablo Casado, va advertir ahir el president del Govern central, Pedro Sánchez, que sol·licitarà l’aplicació de l’article 155 de la Constitució si “continua donant a entendre que està negociant o cedint” amb els independentistes. Dijous passat el dirigent popular es va presentar com a “aliat” per si l’Executiu decidia tornar a aplicar l’article.

tracking