SEGRE

CRISI MIGRACIÓ

El Govern central titlla d'“indignant” la posició de PP i Cs en immigració

La vicepresidenta demana “lleialtat” i no fer “polítiques de passeig” || L’ONG Open Arms denuncia que un vaixell italià va tornar més de cent de rescatats a Líbia

Migrants acollits a la localitat gaditana de Los Barrios, diumenge.

Migrants acollits a la localitat gaditana de Los Barrios, diumenge.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Foment, José Luis Ábalos, va qualificar ahir d’“indignant” el posicionament “de baix nivell” del Partit Popular i de Ciutadans en relació amb la massiva arribada de migrants. “És molt indignant que algú provi d’utilitzar un drama humà i una resposta responsable per fer política de baix nivell”, va subratllar Ábalos a Sevilla durant una trobada amb la presidenta andalusa, Susana Díaz.

En la mateixa línia, la vicepresidenta de l’Executiu central, Carmen Calvo, va demanar a les formacions liderades per Pablo Casado i Albert Rivera “lleialtat” i no efectuar “polítiques de passeig”, amb referència a la visita del número 1 del partit taronja a la tanca de Ceuta aquest dilluns.

D’altra banda, Salvament Marítim va rescatar ahir 77 persones a bord de tres pasteres en aigües de l’Estret. Entre els nouvinguts hi havia tres nadons. Tots ells van ser desembarcats al port gadità de Barbate. Així les coses, la portaveu popular al Congrés, Dolors Montserrat, va denunciar que el Govern socialista està “desbordat” amb la crisi que ell mateix va provocar a l’acollir els migrants de l’Aquarius i generar un “efecte crida”.

Per la seua part, la diputada d’Units Podem al Congrés Noelia Vera va instar l’Executiu de Pedro Sánchez a confeccionar un protocol d’actuació perquè “les crisis migratòries es van repetint”. “Fa falta un protocol d’acollida i cal tenir una actuació planificada davant de les arribades que, durant les èpoques d’estiu, s’incrementen sempre”, va subratllar. Per la seua part, el també diputat morat Rafael Mayoral va convidar Casado a ser “bon cristià” i a “parlar de la doctrina social de l’Església” en aquesta qüestió.

En un altre ordre de coses, el fundador de l’ONG catalana Open Arms, Òscar Camps, va denunciar ahir a Twitter que un vaixell de bandera italiana va retornar a Líbia 108 migrants que va rescatar al Mediterrani. “Això és una flagrant devolució en calent a un país on no es respecten els Drets Humans, sense possibilitat que sol·licitin asil o refugi”, va criticar l’activista.

tracking