SEGRE

ESNOTICIA

El taxi segueix en vaga, encara que amb serveis mínims a Barcelona

A l’espera de la reunió de les autonomies avui amb el ministeri de Foment

Els taxistes de Barcelona estudien donar una

Els taxistes de Barcelona estudien donar una "treva" a Foment i desconvocar la vagaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sector del taxi manté la vaga que secunda a les principals ciutats espanyoles malgrat que el ministeri de Foment, que ha convocat per avui la Conferència Nacional de Transport, apel·la a la responsabilitat i a la “consciència cívica” dels que presten un servei públic. A Barcelona, els taxistes van decidir fer serveis mínims gratuïts a l’aprovar-ho en assemblea després de la reunió mantinguda amb la Generalitat, que els va demanar un gest i permetre el dret a la mobilitat de les persones.

L’endemà de reunir-se amb el sector del taxi, Foment va citar el sector de VTC (lloguer de vehicle amb conductor). El president d’Unauto (patronal del sector de VTC), Eduardo Martín, va dir que se sentia “moderadament satisfet” i va avançar que participaran en les noves taules de diàleg que el ministeri els ha proposat per al setembre. No obstant, el sector de VTC, que eleva a 160 els atacs als seus vehicles, va advertir de la “inseguretat jurídica” i del “perillós” precedent que pot suposar transferir les competències en matèria de llicències a les comunitats.

La patronal de les llicències VTC, “moderadament satisfeta” i oberta al diàleg

També per a mitjans de setembre, el ministeri s’ha compromès a aprovar un reial decret llei que doni estabilitat i recompongui l’equilibri d’una llicència VTC per cada trenta de taxi, que s’incompleix a la majoria de les comunitats autònomes. Foment insisteix a transferir les competències a les autonomies com passa en altres països europeus i avança que “abans o després” les tindran i cadascú “farà el que cregui més oportú”.

Fedetaxi, l’associació majoritària del taxi, insisteix que les solucions que ofereix el Govern per al sector són “insuficients” si no compten amb un aval i el compromís per escrit de les comunitats després de la Conferència Nacional que té lloc avui. En aquest sentit, afirma que el ministeri no garanteix que la seua oferta sigui acceptada per les autonomies ni que hagi treballat pel necessari consens al Congrés perquè els partits validin la seua proposta.

El ministre José Luis Ábalos va demanar als taxistes que tinguessin “responsabilitat” i va insistir que és necessari recuperar “un àmbit de diàleg, de tranquil·litat i de normalitat” que afavoreixi la negociació, preservi “la seguretat” i salvaguardi els drets “dels usuaris i de les ciutats”.

tracking