SEGRE

PANORAMA

La Comissió Europea desbloqueja més de 55 milions per a refugiats

Ho ha assegurat Josep Borrell

Refugiats a bord d’un vaixell de rescat.

Refugiats a bord d’un vaixell de rescat.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d’Afers Exteriors, Josep Borrell, ha assegurat avui que la Comissió Europea "ha desbloquejat" més de 55 milions d’euros del Fons Fiduciari, la meitat dels quals es destinaran a "pal·liar les circumstàncies que s’està produint al Marroc".

Borrell ha fet aquestes declaracions al ser preguntat per la carta del president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, al president del Govern, Pedro Sánchez, i la posterior trucada. Segons Borrell, la carta rebuda per Sánchez anuncia el desemborsament "immediat" de 55 milions que estaven ja en el Fons Fiduciari i "reconeix que, evidentment, les necessitats són grans" i els esmentats fons no seran suficients, per la qual cosa "espera que es puguin aconseguir més recursos".

El mateix Juncker ha subratllat per mitjà del seu compte de Twitter que Espanya i el Marroc "poden tenir la certesa que compten amb tot el suport de la Comissió per respondre de manera efectiva a l’augment de la pressió migratòria" a la Mediterrània occidental.

A mitjans del mes de juliol passat, Sánchez va enviar una missiva a Juncker en la qual reclamava ajuda d’emergència addicional davant de la creixent arribada d’immigrants a través de la Mediterrània. En la seua resposta a Sánchez coneguda avui, Juncker subratlla la necessitat de fer "més i amb més rapidesa" per afrontar la situació migratòria, però avisa que els recursos econòmics són també limitats.

tracking