SEGRE

INTERIOR CESSAMENTS

Marlaska destitueix el cap de l'UCO de la Guàrdia Civil

Va suspendre activitats que requerien fons reservats a l’haver-se esgotat || L’oposició reclama explicacions

Manuel Sánchez Corbí, en una compareixença en el Congrés.

Manuel Sánchez Corbí, en una compareixença en el Congrés.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de l’Interior, dirigit per Fernando Grande-Marlaska, ha rellevat el coronel de la Guàrdia Civil Manuel Sánchez Corbí com a cap de la Unitat Central Operativa (UCO) d’aquest cos per pèrdua de confiança. Respon a la decisió de Sánchez Corbí de suspendre les activitats de l’UCO que requerissin l’ús de fons reservats a l’haver-se esgotat aquesta partida.

Fonts d’Interior van explicar que el coronel va adoptar i va comunicar aquesta decisió de forma unilateral, sense consultar ni rebre instruccions dels seus superiors i, amb aquesta, va poder comprometre l’èxit d’alguna investigació.

A més a més, la mateixa font va afegir que la partida global de fons reservats s’estava sotmetent a revisió per part del nou equips d’Interior, la qual cosa no vol dir que no es poguessin alliberar partides concretes.

Sánchez Corbí, que està de vacances, va rebre ahir la revocació i va comunicar als seus subordinats la decisió, segons altres fonts coneixedores d’aquesta.

El 27 de juliol es va filtrar als mitjans una comunicació interna en què el cap de l’UCO informava que s’havia esgotat la caixa de fons reservats corresponents a la unitat, de manera que se suspenia qualsevol activitat que requereixi l’ús d’aquesta partida.

L’UCO és un equip d’elit que s’encarrega d’investigar presumptes trames de corrupció (des dels ERO a la Púnica o Lezo, entre molts altres com el cas de la família Pujol o els càrrecs a l’extresorer del PP Luis Bárcenas) i els casos més complicats d’homicidis, desaparicions, segrestos, màfies, drogues o ciberdelinqüència, com les de Diana Quer o el nen Gabriel. Sánchez Corbí comptava amb el suport dels integrants de la unitat i la seua destitució ha estat rebuda amb sorpresa entre les associacions del cos.

El Partit Popular ha demanat que Marlaska expliqui el cessament al Senat, i per la seua banda el líder de Ciutadans, Albert Rivera, va assenyalar que els corruptes “deuen estar contents” per la destitució de Sánchez Corbí.

tracking