SEGRE

TRAGÈDIA AÈRIA

Moren 20 persones a l'estavellar-se un avió militar antic a Suïssa

Va ser construït el 1939 i s’utilitzava per a vols panoràmics sobre els Alps || L’aparell va caure gairebé de manera vertical i a gran velocitat contra terra

Foto que mostra les restes de l’avió Junkers JU-52 després d’estavellar-se a Flims.

Foto que mostra les restes de l’avió Junkers JU-52 després d’estavellar-se a Flims.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vint persones van morir a l’estavellar-se aquest dissabte un avió militar antic, un Junkers JU-52 HB-HOT, en una zona muntanyosa al cantó suís dels Grisons (est).

És el pitjor accident aeri a Suïssa des de l’any 2001, va informar ahir la policia cantonal en una roda de premsa.

L'accident del Junkers, construït a Alemanya el 1939 i que s’utilitzava per a vols panoràmics sobre els Alps suïssos, es va produir dissabte quan es va estavellar “gairebé de manera vertical i a gran velocitat” contra terra en una àrea del Piz Segnas, a prop de la localitat de Flims, va indicar el responsable de la investigació, Daniel Knecht.

Es tracta del pitjor accident en la història del transport aeri suís des que es va estavellar un avió de Crossair l’any 2001, en el qual van morir vint-i-quatre persones, segons els mitjans suïssos.

Les vint víctimes, d’entre 42 i 84 anys, procedien majoritàriament de Suïssa i la resta d’Àustria

L’avió militar, anomenat Tia JU, tenia disset places per a passatgers, dos per als pilots i una per a un tripulant. Havia realitzat un viatge turístic al Ticino (sud-est) i havia d’aterrar sobre les 17.00 hora local (13.00 GMT) a l’aeroport de Dübendorf (Zuric, nord).

Les víctimes, onze homes i nou dones d’edats compreses entre els quaranta-dos i els vuitanta-quatre anys, procedien majoritàriament de Suïssa –dels cantons de Zuric, Thurgau, Lucerna, Schwyz , Zug i Vaud–, i un matrimoni i el seu fill eren austríacs. Els familiars de totes les víctimes, tret d’una, van ser informats per les autoritats suïsses.

El primer pilot tenia seixanta-dos anys, una experiència de trenta anys i només amb el JU52 comptabilitzava 943 hores de vol, i per la seua banda el segon pilot tenia seixanta-tres anys i comptava amb una experiència de vol similar.

La central de la policia va ser informada de l’accident sobre les 16.57 hora local, cosa que va activar un operatiu en el qual van participar prop de cent persones.

Les altes temperatures haurien pogut influir en els motors El responsable de la investigació de l’accident, Daniel Knecht, va descartar factors externs, com una col·lisió amb un altre avió previ a l’accident o que es trenqués parcialment l’aeronau en el vol, però els aparells tan antics no compten amb caixa negra, la qual cosa complica considerablement la investigació.

L’expert va assenyalar que les altes temperatures que experimenta Suïssa actualment, d’entre 32 i 34 graus, haurien pogut influir en el funcionament dels motors de l’avió antic, però va voler deixar clar que “la calor mai és l’única causa d’un accident”.

El cofundador de l’aerolínia JU-Air, Kurt Waldmeier, va assenyalar que dissabte va ser el “pitjor dia en els trenta-nou anys d’història” de la companyia. Va assegurar que no hi havia constància de problemes tècnics a l’aparell i va precisar que els avions de l’aerolínia només són pilotats per professionals amb una gran experiència.

tracking