SEGRE

ÀSIA SUCCESSOS

Un lleidatà a Lombok: “Tot es movia a gran velocitat, van ser 10 o 20 segons molt bèsties”

Un jove de la Granja d’Escarp explica a SEGRE l’odissea que està vivint després del terratrèmol a Indonèsia

Imatge facilitada pel lleidatà Jordi Valero de l’aeroport de Lombok.

Imatge facilitada pel lleidatà Jordi Valero de l’aeroport de Lombok.JORDI VALERO VIVES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El terratrèmol que ha sacsejat Indonèsia i que ha tingut efectes devastadors a l’illa de Lombok amb almenys 98 morts, manté milers de turistes de tot el món atrapats, entre els quals Jordi Valero Vives, un jove de la Granja d’Escarp que ha explicat a SEGRE la seua odissea. “Vam viure el terratrèmol des de l’illa de Gili Air. Ens va enganxar a la dutxa i tot es movia a gran velocitat, Possiblement fossin 10 o 20 segons molt bèsties”, explica.

Juntament amb els seus acompanyants, van resultar il·lesos, però ell va començar una dura experiència. Explica que, al costat d’entre 40 i 50 espanyols i centenars de persones més, van acabar dormint en un descampat davant la por dels efectes de possibles rèpliques. Ahir mateix en van viure una de 5,1 graus a l’escala de Richter i amb epicentre al nord de l’illa. D’aquest grup, calcula que entre 10 i 15 eren catalans.

Jordi Valero Vives es trobava ahir a la nit a l’aeroport de Lombok a l’espera d’aconseguir volar

Valero es va queixar de l’atenció de l’ambaixada espanyola, afirmant que donaven “llargues a tots els que hi hem trucat. Primer ens van dir que ens quedéssim a les illes Gili, que vindria un vaixell espanyol a buscar-nos. Després, que tinguéssim paciència, que féssim cas al govern indonesi i ara que som a l’aeroport no tenim vol per sortir fins d’aquí a 48 hores”, es lamentava des de l’aeroport de Lombok, des d’on apuntava que es trobava al costat dels seus companys de viatge molt cansats.

Exteriors de la Generalitat tenia coneixement ahir de la presència de 27 catalans a la zona i intentava posar-se en contacte amb el jove de la Granja per oferir-li l’ajuda possible.

Mentrestant, uns 200 espanyols esperaven, així mateix, a l’aeroport de Mataram un avió per deixar l’illa de Lombok i els estralls que hi ha provocat el sisme de magnitud 6,9, que ha deixat 98 morts i 20.000 desplaçats.

Un atractiu per a aventurers, parelles i fins i tot motxillers

Indonèsia és una de les grans destinacions de turisme internacional que atreu tant parelles en lluna de mel com persones viatgeres que “ja coneixen la cultura asiàtica” i volen descobrir un altre país del continent, segons van explicar ahir a SEGRE fonts de l’agència de viatges Viajes Garola.

L’empresa ha apreciat un increment de les demandes cap a aquest territori en els últims quatre anys i apunta que l’època de l’any més demanada són els mesos d’octubre a novembre. A més, la companyia apunta que el turista sol tenir un poder adquisitiu mitjà-alt.

Tanmateix, aquest país també és freqüentat per “viatgers motxillers”, aquells que s’aventuren a conèixer nous territoris amb un pressupost ajustat. Així mateix, és un lloc ideal per als amants del busseig a causa de la gran biodiversitat marina que presenta l’arxipèlag més gran del món.

tracking