SEGRE

SUCCESSOS FOC

Més de 2.500 desallotjats i 1.500 hectàrees cremades en un incendi a València

El foc continua actiu a Llutxent

Imatge d’ahir d’una columna de fum de l’incendi declarat a Llutxent (València).

Imatge d’ahir d’una columna de fum de l’incendi declarat a Llutxent (València).EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un incendi de la localitat valenciana de Llutxent es mantenia ahir actiu amb més de 1.500 hectàrees de terreny forestal arrasades i dos focus actius en espera de previsions meteorològiques favorables. Les autoritats van recomanar el confinament de la població del municipi de Pinet, en especial les persones amb problemes respiratoris, proper a la zona de l’incident.

Així mateix, més de 2.500 persones van haver de desallotjar les seues llars a la Drova. Si bé a mig matí d’ahir les autoritats valencianes començaven a transmetre tranquil·litat i a anunciar que el foc començava a estar perimetrat, a la tarda tant l’alcalde de la localitat, Pep Estornell, com el director general de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències de la Generalitat, José María Ángel, van afirmar que el fort vent i la calor a la zona no havien ajudat a les tasques d’extinció i control de les flames.

D’altra banda, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, va comentar que la gran extensió de la zona afectada per l’incendi dificulta les tasques d’extinció, al ser una àrea de “difícil accés” i per les condicions meteorològiques adverses que s’estan registrant.

Els incendis també afecten altres llocs com Almonaster (Huelva), que va quedar ahir controlat, o Mendocino (Califòrnia), declarat el 27 de juliol passat i que ha arrasat 114.850 hectàrees, convertint-se en el més greu en la història del comtat nord-americà. Finalment, els mitjans aeris del ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació d’Espanya van participar ahir, per segon dia consecutiu, en el dispositiu de suport a Portugal en l’extinció de l’incendi de Monchique, a Faro.

tracking