SEGRE

SUCCESSOS FOC

L'incendi de Llutxent ja ha arrasat més de 3.000 hectàrees

Fins al moment han estat desallotjades 2.600 persones i hi ha 6 municipis afectats || Puig creu que “les previsions són més favorables, però amb gran incertesa”

Dos bombers parlen davant d’un dels habitatges afectats per l’incendi a la zona de la Marxuquera.

Dos bombers parlen davant d’un dels habitatges afectats per l’incendi a la zona de la Marxuquera.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’incendi declarat aquest dilluns al terme municipal de Llutxent (València) ha arrasat, fins al moment, 3.003 hectàrees, segons l’última perimetració del Centre de Coordinació d’Emergències.

El foc afectava ahir sis poblacions valencianes: Llutxent, Pinet, Ador, Barx, Quatretonda i Gandia, que és la zona on les flames més superfície han calcinat.

Al llarg d’aquest dimecres, han treballat en les tasques d’extinció més de 700 efectius terrestres i també 27 d’aeris procedents de diferents cossos i administracions com bombers forestals i personal de medi ambient de la Generalitat, membres dels consorcis provincials de bombers de València, Castelló i Alacant i personal del Cos Municipal de Bombers de València.

Així mateix, el ministeri d’Agricultura va enviar a les zones set avions amfibis, així com helicòpters antiincendis i de transport, a banda d’un avió de Comunicacions i Observació que grava i envia imatges aèries en temps real sobre l’evolució de l’incendi.

El foc va obligar a desallotjar “de forma preventiva” la població del municipi de Pinet durant aquest dimarts. Dilluns a la nit ja es va evacuar prop d’unes 2.600 persones de la zona de la Drova i les urbanitzacions de Montesol i Montepino. Per motius de seguretat, ahir continuaven sense poder tornar a la seua cases.

Creu Roja ha atès 326 veïns de les poblacions afectades per l’incendi, a fins a sis albergs que va habilitar per prestar assistència i dels quals ahir en mantenia oberts tres, assistits per més de 50 voluntaris.

Per la seua part, l’ajuntament del municipi de Gandia va anunciar en un comunicat que demanarà al Consell de Ministres la declaració de zona d’emergència després de la situació creada a conseqüència de l’incendi de Llutxent.

Per la seua part, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, va assenyalar que les prediccions sobre l’evolució de l’incendi eren “més favorables” i l’horitzó era “una mica millor” que al matí, però va admetre que “encara hi ha una incertesa molt gran”, de forma que va demanar “gran prudència” i “no fer cap ostentació de triomfalisme”.

tracking