SEGRE

PANORAMA

Condemna multimilionària pel glifosat de Monsanto

Un tribunal dels EUA dóna la raó a un home amb càncer terminal || La companyia li ha de pagar 289 milions de dòlars

Imatge d’una protesta ecologista contra la renovació del glifosat a la Unió Europea.

Imatge d’una protesta ecologista contra la renovació del glifosat a la Unió Europea.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un jurat a Califòrnia ha condemnat Monsanto a indemnitzar amb 289 milions de dòlars un home que assegura que el càncer terminal que pateix es deu a la seua exposició a un producte de la multinacional que conté el polèmic herbicida glifosat.

L’home en qüestió, Dewayne Johnson, afirma que va utilitzar l’herbicida Roundup de Monsanto de manera freqüent mentre va treballar com a jardiner per al districte escolar de San Francisco.

El jurat, del Tribunal Superior de San Francisco, va determinar ahir que Monsanto no va advertir correctament del risc per a la salut que es corria a l’utilitzar aquest producte amb glifosat. També va concloure que l’omissió de les advertències necessàries va ser “un factor substancial” en la malaltia de Johnson, que té 46 anys i pateix limfoma no

hodgkinià

(un càncer als limfòcits de la sang).

Els metges del demandant van assegurar en el judici que a Johnson li queden mesos de vida.

El glifosat és un herbicida que ha generat una gran controvèrsia a tot el món pels efectes perjudicials que se li atribueixen tant en la salut de les persones com a les terres ruixades amb productes que el contenen.

Malgrat això, la Unió Europea va acordar, amb l’oposició dels grups ecologistes, l’any passat renovar la llicència per al seu ús fins al desembre del 2022.

tracking