SEGRE

L'ANC no acudirà a l'acte del 17A a Barcelona

Ciutadans denuncia el "menyspreu" al rei

Rams de flors i espelmes a Les Rambles.

Cunillera demana que "ningú molesti" el retre homenatge a les víctimes del 17-AEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ANC no enviarà cap representant a l’acte del 17 d’agost a Barcelona, per evitar coincidir amb Felip VI, mentre que Ciutadans ha acusat al sobiranisme d’estar planejant un nou "boicot" al rei, ja sigui amb una "xiulada" o amb el seu "menyspreu". La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha declinat la invitació de l’Ajuntament de Barcelona i no acudirà a l’homenatge a les víctimes dels atemptats gihadistes de l’any passat que s’organitzarà al matí a la plaça Catalunya, perquè l’entitat "no participa en actes que comptin amb la presència del rei d’Espanya".

Així ho han argumentat fonts de l’ANC, que han remarcat que l’entitat "se centrarà" en l’"homenatge a les víctimes dels atemptats" del 17 d’agost, que es farà aquella tarda davant de la presó de Lledoners (Barcelona), on romanen diversos presos independentistes. En aquest acte, que l’ANC organitza juntament amb altres entitats sobiranistes, està previst que participi també el president de la Generalitat, Quim Torra.

El portaveu parlamentari de Ciutadans, Carlos Carrizosa, ha anunciat que per part de la formació taronja acudiran a l’homenatge del 17A a Barcelona Albert Rivera i Inés Arrimadas.

Carrizosa ha acusat a les forces independentistes de voler "aprofitar" aquest acte "per erosionar el cap de l’Estat", bé sigui amb una "xiulada" o amb una mostra de "menyspreu" i "menysteniment" en la qual no "se l'esbronqui però se l’ignori".

Segons Carrizosa, "és una vergonya" que s’"instrumentalitzi un acte contra el terrorisme" com va passar en la "manifestació de l’any passat", en la qual segons el seu parer es va exhibir "odi separatista envers els símbols de l’Estat".

tracking