SEGRE

AJUDA HUMANITÀRIA

L''Aquarius' demana un port segur per desembarcar prop de 150 immigrants

Un llanxa de l’‘Aquarius’, a punt de recollir immigrants.

Un llanxa de l’‘Aquarius’, a punt de recollir immigrants.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les organitzacions humanitàries Metges Sense Fronteres (MSF) i SOS Mediterránée van reclamar ahir a Europa un port segur i “el més proper possible” per desembarcar els 141 immigrants que van salvar al mar i que estan a bord de l’Aquarius. Els immigrants van ser salvats en dos operacions diferents divendres passat i estan a bord del vaixell Aquarius, que totes dos organitzacions gestionen conjuntament i que segueix navegant en aigües internacionals davant de Líbia.

Les organitzacions MSF i SOS Mediterránée han emès avui un comunicat conjunt per demanar als governs europeus que “atorguin un port segur el més proper possible, d’acord amb el Dret Marítim Internacional, on puguin desembarcar les persones rescatades al mar”. Això perquè l’embarcació “pugui continuar brindant una assistència humanitària que es requereix amb urgència”.

Les ONG van assegurar haver contactat amb les autoritats competents, inclosos el centre de coordinació de rescat marítim (RCC) italià, maltès i tunisià així com el Centre de Rescats libi. Aquest últim es va presentar com a l’autoritat encarregada de la coordinació, però va rebutjar oferir un port segur i va demanar que es dirigissin a un altre centre, per la qual cosa el vaixell va decidir dirigir el seu rumb cap al nord.

tracking