SEGRE

Més de 300 de ferits en desplomar-se una plataforma en un festival a Vigo

L’accident es va produir a prop de la mitjanit, durant el concert del mallorquí Rels B

Més de 300 de ferits en desplomar-se una plataforma en un festival a Vigo

Més de 300 de ferits en desplomar-se una plataforma en un festival a VigoEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nombre de ferits per la caiguda d’una passarel·la de fusta al festival d’esport i cultura urbana "O Marisquiño" que se celebra a Vigo (Pontevedra) ascendeix a més de 300 i nou d’ells estan ingressats, dos dels quals són menors, ha informat la Xunta de Galícia.

El Govern gallec ha indicat, igualment, que la Consellería de Sanitat va mobilitzar cinc UVI, dotze ambulàncies de suport vital bàsic, vint-i-quatre de suport, tres de la Creu Roja, dos equips sanitaris del Punt d’Atenció Continuada (PAC), tres vehicles de suport logístic i un de Protecció Civil.

Al lloc del sinistre, el 061 va instal·lar així mateix un lloc de comandament mèdic, igual com un punt de triaje inicial i un altre de càrrega d’ambulàncies.

La investigació de l’accident determinarà si la causa ha estat en l’estat de conservació de la plataforma, gràcies a les diverses disputes hagudes centrades en si la competència és de l’ajuntament o de l’Autoritat Portuària; en l’elevat nombre de persones seguint el concert o, bé, en ambdues qüestions.

Fonts del Servei Gallec de Salut (Sergas) han informat que els danys en els lesionats més afectats per l’ensorrament estan relacionats amb fractures i traumatismes cranoencefàlics, sense que es temi per les seues vides.

L’accident es va produir a prop de la mitjanit, durant el concert del mallorquí Rels B. en aquest certamen, que reuneix persones de totes les edats, però en bona mesura adolescents.

En aquell moment, segons han informat la Policia Local i l’organització, centenars de persones gaudien d’una de les actuacions del festival O Marisquiño", que se celebrava sobre una plataforma de fusta ubicada al Parc d’As Avenidas, pròxim a l’edifici de la Xunta a Vigo.

tracking