SEGRE

PANORAMA

Fernández recusa el jutge i denuncia una persecució

L’expresidenta argentina està acusada de cobrar suborns || Demana que comparegui Macri com a testimoni de la causa

L’expresidenta de l’Argentina Cristina Fernández a la sortida dels jutjats.

L’expresidenta de l’Argentina Cristina Fernández a la sortida dels jutjats.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresidenta argentina Cristina Fernández va qualificar ahir de “disbarat” que l’acusin d’haver rebut suborns milionaris durant el seu mandat i va reiterar que és víctima d’una “maniobra persecutòria”, en un escrit presentat davant del jutge que la investiga per associació il·lícita.

Fernández va presentar un recurs de nul·litat de la causa i va recusar tant el jutge Claudio Bonadio com el fiscal. A més va proposar que sigui citat a declarar com a testimoni l’actual cap d’estat, Mauricio Macri.

El dia 1 passat, Bonadio va ordenar els arrestos i compareixences de desenes d’empresaris d’obra pública i exfuncionaris, en una causa que es basa en els quaderns d’un xòfer del ministeri de Planificació en els quals detallava com traslladava al seu automòbil bosses atapeïdes de dòlars per repartir-les suposadament a membres dels Executius de Néstor Kirchner i de la seua viuda, Cristina Fernández. A més, diversos testimonis penedits acusen tots dos com a líders d’una trama milionària de suborns. Enmig d’un fort operatiu de seguretat, l’excap d’Estat es va presentar ahir als tribunals federals de Buenos Aires per complir amb la cita del magistrat, que ja l’ha processat en altres causes anteriors i va arribar a demanar la seua detenció a finals de l’any passat.

tracking