SEGRE

L'atropellament davant del Parlament britànic és incident terrorista, segons la policia

El conductor de l’automòbil és un jove d’uns vint anys

L'atropellament davant del Parlament britànic és incident terrorista, segons la policia

L'atropellament davant del Parlament britànic és incident terrorista, segons la policiaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’atropellament ocorregut aquest dimarts al matí davant de les barreres de seguretat del Parlament britànic, a Londres, és tractat com un fet terrorista, va informar la Policia. El conductor de l’automòbil, la identitat del qual no ha estat facilitada, és un jove d’uns vint anys i està retingut sota la sospita d’actes terroristes, va precisar Scotland Yard.

En un comunicat divulgat avui, aquest cos policial va indicar que sobre les 07.37 hora local (06.37 GMT), un automòbil va atropellar diversos ciclistes i vianants abans de xocar contra les barreres de seguretat davant de les Cases del Parlament (Westminster). "El conductor del cotxe, un home d’uns vint anys, va ser arrestat al lloc per agents armats. Ha estat portat a una comissaria del sud de Londres on roman en custòdia policial", resa la nota de la força de l’ordre. "Ell ha estat arrestat sota la sospita de delictes de terrorisme. No hi havia ningú més al vehicle, que roman al lloc i és registrat. En aquest moment no s’ha recuperat cap arma", afegeix. De moment "abordem això com un incident terrorista i el Comando Antiterrorista de la Met (Policia Metropolitana de Londres) encapçala la investigació".

Diverses persones van resultar ferides, entre elles dos que van ser hospitalitzades, encara que cap en estat greu, segons la Policia.

L’estació londinenca de Westminster, pròxima al Parlament, ha estat tancada per aquesta alerta de seguretat, mentre que la Policia ha prohibit al trànsit una àmplia zona de l’àrea governamental, on és la residència oficial de Downing Street i els principals ministeris britànics.

El Parlament, que està en aturada estival, està envoltat per unes barreres d’acer i formigó després de l’atemptat perpetrat el març de 2017 per un home que conduïa un vehicle.

En aquest atac, Khalid Masood va atropellar diverses persones al pont de Westminster, pròxim al Parlament, on va matar quatre persones, per després baixar-se i tractar d’entrar a l'edifici, on va matar amb un ganivet a l’agent de Policía Keith Palmer.

tracking