SEGRE

SUCCESSOS ACCIDENT

La ciutat de Vigo voreja la tragèdia

El col·lapse d’una passarel·la de fusta al port durant la celebració d’un concert provoca 377 ferits || Apunten a una “fallada estructural” com a possible causa de la caiguda del passeig marítim

Estat en què va quedar la passarel·la del passeig marítim de Vigo després de l’accident.

Estat en què va quedar la passarel·la del passeig marítim de Vigo després de l’accident.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 377 persones persones van resultar ferides diumenge, de les quals cinc encara seguien ahir ingressades en centres hospitalaris per ferides greus i només una estava a la Unitat de Cures Intensives (UCI), després de la caiguda d’una passarel·la de fusta al port de Vigo durant la celebració de l’últim concert del festival de música i esport urbà O Marisquiño.

L’accident es va produir entorn de les 00.00 hores, quan la passarel·la va cedir a causa del pes de les persones, algunes de les quals van caure a l’aigua, accident que, segons els primers indicis, podria deure’s a una fallada estructural de la construcció. Es van viure escenes de caos i pànic per les dificultats que els accidentats van tenir per sortir de l’aigua, atesa la inclinació del moll enfonsat i la situació de moltes víctimes, unes a sobre de les altres, provant desesperadament d’arribar a terra ferma. En total, 377 pacients, amb lesions de diferent consideració, van rebre atenció mèdica, segons va informar la conselleria de Sanitat de la Xunta.

El passat dia 7 el PP de Vigo havia advertit del mal estat del passeig sinistrat diumenge

Per centres, 172 pacients van ser socorreguts a l’Hospital Álvaro Cunqueiro; 35 al PAC de Vigo; 4 al PAC de Redondela; 94 a Povisa; 26 a Fátima; 11 a l’Hospital Montecelo; 7 a El Castro; 1 a Concheiro; 3 a Domínguez, i 24 al punt d’atenció del 061. Els recursos mobilitzats per auxiliar els ferits, informa aquest departament autonòmic, van ser cinc UVI, dotze ambulàncies de suport vital bàsic, vint-i-quatre ambulàncies de suport, tres ambulàncies de Creu Roja, dos equips sanitaris del PAC, tres vehicles de suport logístic i un vehicle de Protecció Civil. El director d’O Marisquiño, Carlos Domínguez, va descartar que un aforament excessiu provoqués la caiguda de la plataforma de l’àrea portuària de Vigo durant la celebració del concert.

Les primeres informacions que estudia l’ajuntament de Vigo apunten que les grans plaques de formigó van cedir, es van recolzar contra el fons de la dàrsena i es va produir l’enfonsament. Usuaris del port esportiu de Vigo van assenyalar que el col·lapse del passeig esfondrat “es veia venir” pel mal estat dels puntals de formigó sobre els quals se sostenia. Les causes d’aquest sinistre seran investigades per Ports de l’Estat, segons va avançar l’alcalde de Vigo i president de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), el socialista Abel Caballero. Per la seua banda, el vicepresident de la Xunta, Alfonso Rueda, va afirmar que “temps hi haurà” per investigar el succés, de manera que “si hi havia alguna responsabilitat”, es determini.

Ángeles Crespo, mare d’un altre jove que estava presenciant el concert, va afirmar que el seu fill “en va sortir il·lès de miracle”, perquè era a la primera fila, a la zona de formigó. “És increïble que hagin deixat fer una cosa així en un passeig de fusta. Només caminant-hi ja se sentia com trontollaven els llistons”, va denunciar Crespo. L’alcalde de Vigo, Abel Caballero, per la seua banda, va assegurar que des de l’ajuntament s’ha complert tot el que era la seua responsabilitat i que el tram enfonsat és zona “portuària nàutic esportiva” i aliena al conveni.

Al seu torn, el Partit Popular de Vigo ja havia advertit el passat dia 7 a Twitter del mal estat del Paseo de las Avenidas on es va desencadenar la tragèdia, assegurant que el passeig “no està en condicions”.

Estat en què va quedar la passarel·la del passeig marítim de Vigo després de l’accident.

Estat en què va quedar la passarel·la del passeig marítim de Vigo després de l’accident.EFE

tracking