SEGRE

POLÍTICA ECONOMIA

Podem exigeix a Pedro Sánchez apujar l'impost a rendes altes i empreses

Hisenda descarta més marge de dèficit

Imatge d’arxiu de María Jesús Montero, ministra d’Hisenda.

Imatge d’arxiu de María Jesús Montero, ministra d’Hisenda.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Units Podem va reclamar ahir al Govern de Pedro Sánchez una sèrie de sol·licituds recollides al text Dejar atrás la austeridad, que hauran de ser aprovades per l’Executiu perquè ells donin suport als pressupostos.

Al document, els membres del partit van proposar renegociar l’objectiu de dèficit de l’any que ve, per situar-lo per sobre de l’1,8 per cent del PIB acordat amb Brussel·les. Per la seua banda, la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ja va descartar en diverses ocasions aquesta opció, al considerar que no pot adoptar-se un marge més gran del que permet Brussel·les.

El PDeCAT diu que Pedro Sánchez ho té més difícil que Quim Torra per aprovar pressupostos

Així mateix, Podem va proposar derogar la Llei d’Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera perquè dóna prioritat al pagament del deute sobre altres inversions, i concedeix poder de veto al Senat a l’hora de votar els objectius de dèficit.

Altres propostes que van plantejar són un impost a la banca, un tipus mínim efectiu de societats del 15%; un impost de solidaritat de les grans fortunes; l’eliminació de les societats d’inversió de capital variable (sicav); la supressió de les deduccions fiscals dels plans de pensions privats, o un increment del tipus marginal de l’IRPF en els trams més alts.

D’altra banda, el president del PDeCAT, David Bonvehí, va assegurar ahir que el Govern de Pedro Sánchez “ho té més difícil que el Govern de Torra per aprovar Pressupostos perquè han de desbloquejar la situació a Catalunya”. Bonvehí va advertir el líder de l’Executiu central que “si no posa solucions polítiques a sobre de la taula, almenys pel que respecta al PDeCAT, li serà difícil acabar la legislatura”, ja que té minoria al Congrés i necessita el suport d’altres grups.

tracking