SEGRE

ACCIDENTS INFRAESTRUCTURES

Atlantia podria enfrontar-se a 150 milions en multes i perd més d'un 25 per cent en borsa

La caiguda de l’empresa a la Borsa de Milà es tradueix en 5.000 milions de capitalització || El fundador de l’M5E, Beppe Grillo, va titllar de “romanços” les advertències de perill d’ensorrament del pont

Imatge de l’estat actual del pont de Gènova i els edificis limítrofs.

Imatge de l’estat actual del pont de Gènova i els edificis limítrofs.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de sol·licitar la dimissió dels directius d’Atlantia, el ministre d’Infraestructures italià, Danilo Toninelli, va amenaçar Autostrade amb la possibilitat d’imposar-los una multa de 150 milions d’euros al no invertir adequadament en el manteniment de les carreteres que gestionen. “Si no són capaços de gestionar les nostres autopistes, l’Estat ho farà”, va expressar Tonelli sobre aquesta qüestió.

A causa d’aquesta situació, les accions del grup italià Atlantia, propietari del 88,06% d’Autostrade, van experimentar ahir una caiguda de gairebé un 25% a la Borsa de Milà a l’inici de la jornada. Un fet que es tradueix en 5.000 milions d’euros en capitalització. Al cap de pocs minuts del començament de la negociació al parquet milanès, el grup arribava a perdre un 24,30%, cotitzant en 17,82 euros. D’aquesta manera, des de dimarts passat les accions de la concessionària controlada per la família Benetton es deixen un 28%, després que la Borsa de Milà estigués dimecres tancada. Així mateix, ACS, la constructora de Florentino Pérez que es va associar amb el grup italià, també va experimentar una caiguda a la borsa del 4,5%, com a efecte col·lateral de tot el procés de l’empresa italiana.

El fiscal en cap estima que entre la runa encara queden entre deu i vint persones atrapades

Aquesta caiguda estrepitosa a les cotitzacions va provocar que els creditors i bonistes d’Autostrade tinguin la possibilitat de sol·licitar un reembors anticipat de la seua inversió en el cas que l’empresa perdés la concessió de la infraestructura. Per aquesta raó, Atlantia va manifestar ahir el seu suport a Autostrade en el seu diàleg amb el Govern en un moment tan sensible. L’objectiu és protegir els interessos dels accionistes i bonistes mitjançant una informació correcta i oportuna al mercat.

D’altra banda, el Moviment 5 Estrelles (M5E), que ara governa Itàlia amb la Lliga, s’enfronta a dures crítiques, ja que un article del blog del fundador de l’M5E, el còmic genovès Beppe Grillo, qualificava fa uns anys de “romanços” les advertències sobre el perill d’ensorrament del pont Morandi a Gènova i s’oposava a la construcció d’una carretera alternativa. Per la seua part, el moviment va carregar tota la responsabilitat sobre Autostrade i va anunciar que li retirarà totes les concessions de carreteres. De fet, el vicepresident d’M5E, Luigi di Maio, va defensar que l’ensorrament “es podia evitar” ja que “no es va realitzar el manteniment” i que “els responsables tenen nom i cognom i són Autostrade per l’Italia”.

D’altra banda, el fiscal en cap de Gènova, Francesco Cozzi, va expressar ahir el seu temor davant la possibilitat que encara quedin “entre deu i vint persones” desaparegudes a la runa del viaducte, ja que era un tram molt transitat per turistes. Malgrat no haver-hi dades oficials, aquests desapareguts s’hauran d’afegir als 38 morts confirmats. Els bombers continuen treballant en el rescat.

Les famílies no podran tornar a les seues cases a causa del fet que els edificis que estan situats a sota el pont no tornaran a ser habitables. De fet, el viceprimer ministre, Matteo Salvini, va expressar que el carrer Fillak del barri genovès de Sampierdarena “no tornarà a existir”, ja que els edificis que hi havia construïts s’enderrocaran.

Imatge de l’estat actual del pont de Gènova i els edificis limítrofs.

Imatge de l’estat actual del pont de Gènova i els edificis limítrofs.EFE

tracking