SEGRE

POLÍTICA

Tensa discussió entre Torra i Albiol a Cambrils

El líder del PP català demana a Madrid que "respongui" a la "amenaça" del president

Tensa discussió entre Torra i Albiol a Cambrils

Tensa discussió entre Torra i Albiol a CambrilsEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder del PP de Catalunya, Xavier García Albiol, ha demanat al Govern que "respongui" a l’"amenaça" que va llançar ahir el president català, Quim Torra, qui va dir que Catalunya anava a "atacar a aquest Estat injust" per defensar els seus drets.

En un acte organitzat divendres per les entitats sobiranistes al costat de la presó de Lledoners, coincidint amb el primer aniversari dels atemptats del 17 A, el president català va afirmar que el Govern que lidera sap que "lluita per una causa justa, per un país que lluita per la democràcia i la llibertat,", i va asseverar: "No ens defensarem, atacarem aquest Estat injust".

A través de Twitter, García Albiol ha citat l’Executiu de Pedro Sánchez que respongui a aquesta "amenaça als catalans i la resta d’espanyols" i que "defensi els nostres drets".

García Albiol ha participat aquest matí en l’acte d’homenatge a les víctimes del 17A que s’ha celebrat a Cambrils, on ha assistit també Quim Torra. El dirigent popular ha aprofitat la trobada per retreure-li les seues paraules.

En una entrevista en TV3, el president de la Generalitat ha explicat que García Albiol li ha "interpel·lat" en Cambrils, malgrat que "no era el moment de fer-ho", en tractar-se d’un acte d’homenatge a les víctimes del terrorisme.

"Era un moment de recolliment, de silenci, d’acompanyar les víctimes. No era el moment de fer aquesta interpel·lació", ha incidit Torra.

El president català ha aclarit així mateix l’origen de les seues polèmiques afirmacions i ha dit que va fer seu un escrit publicat pel president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, coincidint amb els seus 300 dies d’"injust" empresonament.

"Va publicar una carta als socis d’Òmnium en la que expressava la idea" que en el judici a la sobirania "nosaltres no hem d’anar a defensar res", ja que "Europa ja ens ha donat la raó que aquest judici és una farsa".

"La causa general que s’ha instruït contra l’independentisme és una causa profundament injusta, i això és que el volíem dir amb aquesta expressió que va dir Jordi Cuixart i que faig meua", ha declarat Torra.

tracking