SEGRE

SUCCESSOS ANIVERSARI

Deu anys sense resposta per Spanair

Els afectats del vol sinistrat exigeixen un compromís polític per aclarir l’accident || A la línia Madrid-Gran Canària van morir 154 persones i unes altres 18 van resultar ferides

Les famílies de les víctimes es van concentrar ahir a Madrid i les Canàries en el desè aniversari.

Les famílies de les víctimes es van concentrar ahir a Madrid i les Canàries en el desè aniversari.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els afectats per l’accident del vol JK5022 de Spanair, una dècada després d’aquell sinistre, reclamen el compromís del Govern central i els partits polítics perquè l’“única” via oberta que els queda, la comissió d’investigació al Congrés, no es tanqui en fals. Aquesta va ser la crida feta ahir per la presidenta de l’Associació d’Afectats d’aquest vol, Pilar Vera, durant l’acte d’homenatge a Madrid amb motiu del desè aniversari del sinistre, en què van morir 154 persones i unes altres 18 van resultar ferides.

“Deu anys sense ells”, va començar Vera la seua intervenció, i “fa mal cada any que passa”, va afegir, però tot i així els familiars de les víctimes continuen treballant perquè una tragèdia d’aquest tipus, el sinistre aeri més gran en els últims trenta anys a Espanya, no torni a ocórrer.

La via del judici oral ja es va tancar fa sis anys i ara la comissió parlamentària és “gairebé l’última opció que ens queda de totes les que hem intentat una vegada i una altra”, va lamentar.

En aquest mateix acte, el ministre de Foment, José Luis Ábalos, va reconèixer que aclarir tant la veritat com les responsabilitats és “de justícia” i, a més d’agrair la tasca de l’associació, es va comprometre a invertir i treballar “incansablement” per la seguretat de transport.

Va ser en l’homenatge a Madrid amb motiu del desè aniversari del sinistre, al costat de l’olivera als jardins de la T2 de l’Aeroport de Barajas, on es troba una placa amb els 154 noms de les diferents víctimes mortals, però també es van fer actes al parc Juan Carlos I i al lloc de l’accident.

Les víctimes del JK5022 de Spanair, la destinació del qual era Gran Canària, també van ser homenatjades a la ciutat de Las Palmas, on el portaveu de l’Associació d’Afectats, Federico Sosa, va assenyalar que aquest aniversari arriba amb “esperança” després de l’obertura de la comissió d’investigació, una cosa per la qual han lluitat durant anys. Per a Sosa, no buscar què va fallar aquell dia “obre la possibilitat que es repeteixi una tragèdia evitable”.

El mateix sindicat de pilots Sepla va assenyalar que estan sense aclarir alguns interrogants que espera que es resolguin en la comissió parlamentària, perquè considera que l’error humà no és mai l’única causa d’un accident aeri.

Les famílies de les víctimes es van concentrar ahir a Madrid i les Canàries en el desè aniversari.

Les famílies de les víctimes es van concentrar ahir a Madrid i les Canàries en el desè aniversari.EFE

tracking