SEGRE

POLÍTICA MIGRACIÓ

Els 177 refugiats esperen poder desembarcar

Des de dilluns estan a Catània

Imatge dels migrants al vaixell militar, a Catània.

Imatge dels migrants al vaixell militar, a Catània.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els 177 immigrants que fa sis dies que són a bord d’un vaixell militar de la Guàrdia Costanera italiana esperen des de dilluns al port de Catània (illa de Sicília) que el Govern italià els permeti desembarcar.

Aquestes persones van ser assistides dijous passat, quan el vaixell Diciotti dels guardacostes italians se’n va fer càrrec, després de ser socorregudes per uns altres dos vaixells de la Capitania de Port en aigües de Malta, segons el ministeri de l’Interior d’Itàlia.

L’embarcació va estar-se cinc dies al mar a l’espera que l’Executiu italià els indiqués algun port, fins que dilluns el ministre d’Infraestructures i Transports, Danilo Toninelli, va informar a Twitter que el vaixell podia atracar al port de Catània.

Tanmateix, van informar ahir els mitjans italians, Salvini segueix negant-se a permetre el desembarcament dels rescatats fins que no tingui tancat un acord per a la seua redistribució a altres països europeus, com ja va passar en les últimes setmanes amb els rescatats per l’ONG.

“Itàlia ha acollit en aquests anys 700.000 immigrants desembarcats del Mediterrani. Prou, el límit possible ha estat superat”, ha defensat Salvini.

tracking