SEGRE

Apareix en una marquesina de Barcelona una soga groga amb un lema antimonàrquic

"Si vivim, vivim per trepitjar els caps dels reis", apareix al cartell

Apareix en una marquesina de Barcelona una soga groga amb un lema antimonàrquic

Apareix en una marquesina de Barcelona una soga groga amb un lema antimonàrquicEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una marquesina del centre de Barcelona ha aparegut aquest matí amb un cartell en el qual es veu un llaç groc invertit, a tall de soga, en el que pot llegir-se: "Si vivim, vivim per trepitjar els caps dels reis". La publicitat, que fins ara no ha reivindicat cap entitat, està situada a la marquesina d’una de les sortides de metro de la plaça Urquinaona de la capital catalana.

El cartell, que evoca un dels símbols independentistes més utilitzats per reclamar la llibertat dels presos independentistes, té un fons blanc sobre el qual apareix una soga groga i la frase, en català "Si vivim, vivim per trepitjar els caps dels reis". Aquest text, sota el qual s’inclou el nom de William Shakespeare, és una cita de l’obra "Enrique IV" del cèlebre escriptor britànic.

Les marquesines publicitàries del Metro de Barcelona són propietat de l’Ajuntament, però les gestiona l’empresa Clear Channel.

Fonts municipals han atribuït a un acte vandàlic l’aparició d’aquest cartell, ja que no forma part de cap campanya, ni cap empresa ni entitat ha pagat per l’espai. "De vegades hi ha gent que aixeca les marquesines i posa missatges que no formen part de cap campanya", han explicat a Efe fonts del consistori.

Quan l’Ajuntament o l’empresa que gestiona aquests dispositius de comunicació detecten casos com aquest donen avís perquè es procedeixi a la seua retirada immediata, tal com es farà en aquesta ocasió.

tracking