SEGRE

EUROPA MIGRACIÓ

Espanya fa fora 116 migrants que van saltar la tanca a Ceuta

Els retorna al Marroc aplicant un pacte firmat l’any 1992 || El Col·legi d’Advocats estudia recórrer aquesta mesura

Fotografia de dimecres passat de diversos immigrants a Ceuta.

Fotografia de dimecres passat de diversos immigrants a Ceuta.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern d’Espanya va expulsar ahir al Marroc els 116 migrants subsaharians que van aconseguir saltar la tanca dimecres passat a Ceuta i que van deixar set guàrdies civils ferits.

La devolució es va produir gràcies a un acord firmat entre els dos països l’any 1992 per a la readmissió d’estrangers que entren de manera irregular a territori espanyol a través de les seues fronteres, segons fonts del ministeri de l’Interior, que van afegir que aquest acord “s’ha reactivat” ara, però no concreta si continuarà aplicant-se per a totes les persones que aconsegueixin saltar les tanques frontereres de Ceuta i Melilla.

Interior no aclareix si farà el mateix als migrants que a partir d’ara saltin la tanca des del Marroc

A més, el departament dirigit per Fernando Grande-Marlaska va informar que la Policia Nacional va realitzar tots els tràmits habituals per a la seua expulsió i que aquest procediment s’ha dut a terme de forma individual, persona per persona, amb assistència lletrada i sanitària.

Dos “possibles menors” que van entrar a Ceuta durant el salt estan a la ciutat autònoma després d’haver informat sobre la seua edat les autoritats. D’altra banda, ahir a la tarda es va reunir de manera extraordinària la Junta de Govern del Col·legi d’Advocats de Ceuta per valorar la possibilitat de recórrer les devolucions dels 116 immigrants, segons va informar el membre de la Junta de Govern d’aquesta institució, José Luis Pizarro.

L’advocat va qüestionar que cap dels immigrants no demanés asil i va afegir que tots els lletrats “desconeixien” que la finalitat darrera era la “devolució més que exprés” que va dur a terme el Govern posteriorment.

“Oficialment no en teníem cap informació. Els vam prestar assistència però desconeixíem del tot la segona part. Ens ha sorprès moltíssim el que ha passat”, va afirmar.

El lletrat va dir que l’assistència lletrada que van rebre els 116 immigrants va ser “per cobrir el tràmit” i “de cara a la legislació internacional” perquè no es pugui acusar Espanya de vulnerar els drets dels migrants al no oferir l’esmentada assistència.

tracking