SEGRE

Valerio reconeix que li han "colat un gol" amb el sindicat de treballadores sexuals

Recorre a l’Advocacia de l’Estat per anul·lar-lo

La ministra de Treball, Magdalena Valerio

Valerio reconeix que li han "colat un gol" amb el sindicat de treballadores sexualsEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Treball, Magdalena Valerio, ha reconegut aquest dijous que li han "colat un gol" i demanarà explicacions al seu departament després del vistiplau a la constitució d’un sindicat per a treballadores sexuals, el qual vol anul·lar, i per a això ha demanat a l’Advocacia de l’Estat que estudiï com fer-ho.

En declaracions a la premsa després de comparèixer a la Comissió de Treball, Migracions i Seguretat Social, Valerio ha assegurat que ha estat "una sorpresa" conèixer la publicació en el BOE de la resolució sobre el sindicat denominat Organització de Treballadores Sexuals (d’altres) i que preguntarà a la persona encarregada de l’esmentat expedient per què no se li va informar de la seua tramitació.

"M’han colat un gol per l’escaire", "ho desconeixia per complet", "no poden imaginar vostès els sentiments que tinc en aquest moment, el disgust que em vaig agafar ahir quan em vaig assabentar és un dels més grossos que m’he agafat al llarg de la meua vida professional i política i porto ja un cert rodatge", ha confessat Valerio.

Ha recordat que pertany a un Govern "feminista" i ha especificat que des d’ahir, quan va tenir notícies del tema, ha demanat a l’Advocacia de l’Estat que iniciï tots els tràmits pertinents per "declarar aquesta resolució nul·la de ple dret". "El Govern lluitarà perquè això sigui nul", ha emfatitzat.

La ministra ha dit que el fet que li hagin fet "un gol" quan intenta ser responsable en política és "molt dur", especialment per a una persona que busca "fer les coses el millor que sàìgui i pugui". "Disgust que comparteix la resta del Govern", ha recalcat.

Segons s’explica al BOE, el vistiplau a l’esmentat sindicat s’ha produït després de comprovar-se "que reuneix els requisits previstos en la Llei Orgànica de Llibertat Sindical i al Reial Decret sobre dipòsit d’estatuts de les organitzacions sindicals i empresarials". El sindicat compta amb els corresponents estatuts i amb l’acta de constitució i té el seu domicili a la plaça del Fènix de Barcelona, encara que el seu àmbit és estatal. "Com a ministra i membre d’un Govern feminista mai no hauria donat l’Ok que això es publiqués al BOE", ha insistit Valerio. Caldrà anar al Consell d’Estat per al dictamen preceptiu, però es procedirà amb "absoluta contundència" davant aquest sindicat, ha asseverat.

Aquest Executiu "no avalarà un sindicat d’una activitat que és il·legal i, a més, vulnera els drets fonamentals de les dones en general i també dels homes que per necessitat o situacions diverses es veuen abocats a haver de cedir els seus cossos a un tercer perquè n’abusi", ha argumentat.

Valerio ha recordat que ja José Luis Rodríguez Zapatero va obrir el camí en aquesta lluita contra la violència de gènere i l’està seguint Pedro Sánchez.

tracking