SEGRE

SEGURETAT

Un sindicat dels Mossos exigeix que els partits els "deixin en pau" i no els polititzin

Uspac diu que es corre el risc que es "perdi el respecte" a la policia catalana

Un sindicat dels Mossos exigeix que els partits els

Un sindicat dels Mossos exigeix que els partits els "deixin en pau" i no els polititzinEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Unió Sindical de la Policia Autonòmica de Catalunya (Uspac) ha exigit aquest divendres a tots els partits polítics que "deixin en pau" els Mossos d’Esquadra i no els utilitzin més com una "eina política" ni com a "arma electoral", ja que sempre actuen "amb total imparcialitat".

En un comunicat, l’Uspac ha reclamat als partits que, en l’actual context de crisi política a Catalunya, provin de resoldre les seues discrepàncies al Parlament, sense utilitzar els Mossos com a "arma electoral", ja que es corre el risc que es "perdi el respecte" a la policia catalana.

"Nosaltres decidim ser policies i no polítics i, com tals, així estem actuant des de la fundació del cos", ressalta el comunicat, en el qual la Uspac exigeix als partits polítics que els deixin d’utilitzar "com a eina política".

"Vostès (els polítics) pensen que potser trauran algun rèdit (d’utilitzar els Mossos com a arma electoral), però l’únic que aconseguiran és que es perdi el respecte i admiració que qualsevol membre del Cos de Mossos es mereix. Poden arribar situacions que podrien ser, fins i tot, perilloses i posar en perill l’ordre públic, que com a policies hem de garantir," adverteix.

Uspac subratlla en la nota que dins del cos dels Mossos d’Esquadra hi ha agents "de tots els pensaments i condicions", com en la societat, però aclareix que això no suposa que actuïn depenent de les seues idees polítiques.

"Nosaltres som professionals i, com a tals, actuem amb total imparcialitat davant de qualsevol situació que afrontem en el nostre dia a dia, apunta el sindicat, que insisteix a demanar els polítics que deixin de "crear conflictes" per evitar mals majors.

tracking