SEGRE

PANORAMA

El Govern espanyol prioritzarà els llaços grocs a la Junta de Seguretat

Buch no s’hi negarà malgrat “no ser l’espai idoni” || Casado proposa modificar la llei de Símbols “per exigir que no s’utilitzi la via pública per fer propaganda”

Diverses persones col·loquen llaços grocs als voltants del museu Guggenheim de Bilbao.

Diverses persones col·loquen llaços grocs als voltants del museu Guggenheim de Bilbao.TWITTER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern mantindrà com a primer punt de l’ordre del dia de la Junta de Seguretat de Catalunya el manteniment de la convivència als espais públics, malgrat que la Generalitat va demanar que es retirés aquest aspecte dels temes a tractar, que a la pràctica suposa abordar tota la polèmica i els incidents sorgits per la col·locació per part dels independentistes de llaços grocs i la retirada per part dels constitucionalistes.

“Es parlarà de llaços”, van assegurar fonts de l’Executiu que van qualificar de “prioritat” aquest assumpte, per la qual cosa el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, l’abordarà al primer punt de l’ordre del dia a la trobada amb el Govern de Quim Torra, el proper 6 de setembre. El conseller d’Interior, Miquel Buch, va reiterar que que no es negaran a parlar dels llaços grocs a la Junta de Seguretat malgrat que no sigui l’espai idoni. El president del Partit Popular, Pablo Casado, va apostar ahir per modificar la llei de Símbols de l’any 1981 “per exigir que no s’utilitzi la via pública per fer propaganda i, en el cas de Catalunya, amb uns emblemes que són antidemocràtics”, en al·lusió als llaços grocs.

Diverses persones van amenaçar un hoteler per treure llaços grocs de la façana del seu local

Colau veu legítim que es produeixi una “tardor calenta” en protestes i manifestacions

D’altra banda, ahir es va fer viral un vídeo en el qual un hoteler de Blanes va ser amenaçat per haver tret llaços grocs que li havien col·locat a l’establiment.

La crisi dels llaços grocs s’ha estès fora de Catalunya després d’un estiu especialment crispat arran de la campanya llançada per Ciutadans per animar la població a arrancar-los de l’espai públic. Ahir divendres, en algunes ciutats com ara Bilbao o Logronyo van aparèixer de bon matí llaços en alguns dels punts més emblemàtics.

Per la seua banda, la líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, va demanar als constitucionalistes que “no comprin el marc mental” dels nacionalistes, atès que, segons el seu judici, “criminalitzar” els que retiren llaços als espais públics respon al marc ideològic dels independentistes.

Per la seua part, el coordinador federal d’Izquierda Unida, Alberto Garzón, va criticar que el Govern central hagi assumit la defensa del jutge davant de la querella que li han plantejat a Bèlgica “per bocamoll”.

Diverses persones col·loquen llaços grocs als voltants del museu Guggenheim de Bilbao.

Diverses persones col·loquen llaços grocs als voltants del museu Guggenheim de Bilbao.TWITTER

tracking